Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail: 200 bin Gazzeli koridorları kullanarak tahliye oldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 5 Kasım’dan itibaren 200 bin Gazzelinin IDF’in açtığı tahliye koridorlarını kullanarak güneye gittiğini açıkladı.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

ABD Ulusal Güvenlik İletişim Koordinatörü John Kirby, 10 Kasım’da açıklama yaparak İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki saldırılara günlük 4 saatlik ara vereceğini ve buradaki Gazzelilerin güneye taşınmasını sağlayacak iki tahliye koridorunun günlük açılacağını duyurmuştu. IDF dünkü açıklamasında “5 Kasım'dan bu yana 200.000'den fazla Gazzeli, IDF'nin tahliye koridorları üzerinden güneye taşındı. IDF, Gazzeli sivilleri güvenlikleri için geçici olarak güneye taşınmaya teşvik etmeye devam ediyor” denildi.

IDF, günlük olarak açıklama yaparak tahliye koridorlarının ne kadar süre açık kalacağına dair duyuru yapıyor ve saldırılara ara vereceğini belirtiyor. 

 

 

Diğer Haberler

  1. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, Almanya’daki Ukrayna görüşmelerinde yer alacak
  2. Trump: Çok ciddi misilleme olacak
  3. Suriye'de DEAŞ saldırısı: 3 ABD’li hayatını kaybetti
  4. Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000’i aştı
  5. Zelenskiy: Rusya, 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenledi
  6. Suriye’de düğün esnasında patlama: 33 yaralı
  7. AB, Rusya'nın yaklaşık 210 milyar avroluk varlıklarını süresiz dondurdu
  8. Filistin Devlet Başkanı Abbas, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
  9. Trump: Ben akıllı bir sesim ve dinlenmeliyim
  10. BM Genel Kurulu, Gazze'ye insani yardımlara tam izin verecek karar tasarısını onayladı

© Copyright 2025

DHA