Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail Hükümeti’nden Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetine kınama

İşgal altındaki Batı Şeria'da bir grup İsrailli yerleşimci dün Cit Köyü'ne saldırdı. İsrail Hükümeti saldırıyı kınayarak, “Herhangi bir suç eyleminden sorumlu olanlar yakalanacak ve yargılanacaktır” dedi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir grup İsrailli yerleşimcinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Kalkilya kentindeki Cit köyüne saldırdığı ifade edildi. Açıklamada, ev ve arabaları yakarak köy sakinlerine saldırdılğı belirtildi. Bir kişinin öldüğü ve bir kişinin de ağır yaralandığı saldırı ile ilgili olarak açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Bu akşam Jit köyünde meydana gelen ve köye giren İsrailliler tarafından cana ve mala zarar verilmesini de içeren ayaklanmaları ciddiye alıyorum. Terörizmle mücadele edenler IDF ve güvenlik güçleridir, başka hiç kimse değildir. Herhangi bir suç eyleminden sorumlu olanlar yakalanacak ve yargılanacaktır” dedi.

“SALDIRIYI KINIYORUZ, BU İSRAİL’İN POLİTİKASI DEĞİLDİR”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise, “Samiriye'de akşam saatlerinde meydana gelen olayları şiddetle kınıyorum. Bu, özellikle hassas ve zor bir dönemde yasalara saygılı yerleşimciler topluluğuna ve yerleşimin bütününe ve İsrail'in dünyadaki adına ve statüsüne zarar veren aşırı bir azınlıktır. Bu bizim yolumuz değildir ve kesinlikle Tevrat ve Yahudiliğin yolu da değildir. Kolluk kuvvetleri bu ciddi olguya karşı derhal harekete geçmeli ve yasaları çiğneyenleri adalete teslim etmelidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Mars’tan gelen 4,5 milyar yıllık gök taşında su izi keşfedildi
  2. Çin'de fabrikada patlama: 8 ölü
  3. Japonya'daki seçimde Başbakan Takaichi'nin partisi önde gidiyor
  4. Antibiyotik direncine karşı laboratuvar üretimi virüsler geliştirildi
  5. Fransa'da çığ düşmesi nedeniyle 2 kayakçı hayatını kaybetti
  6. Hindistan’da lunaparkta kaza: 1 ölü, 13 yaralı
  7. Zelenskiy: Rusya bir haftada 2 binden fazla İHA ile saldırdı
  8. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek
  9. İran: ABD'nin vurduğu nükleer tesislerde patlamayan bombalar var
  10. Pezeşkiyan: İran-ABD görüşmeleri ileriye doğru atılmış bir adımdır

© Copyright 2026

DHA