Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail Savunma Bakanı Katz: Lübnan'dan çekilmeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ABD ile İran arasında varılan anlaşmaya rağmen İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki işgal ettiği bölgelerden çekilmeyeceğini bildirdi.

ABONE OL
İSRAİL, (DHA)

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'a ABD-İran arasında sağlanan mutabakatın Lübnan'a ilişkin maddelerinin Tel Aviv yönetimi için bağlayıcı olmadığını ve saldırılara devam edeceklerini söylediğini belirtti. Katz, “Başbakan Netanyahu ile ben, İsrail ordusunun Lübnan, Suriye ve Gazze’deki güvenlik bölgelerinde herhangi bir süre sınırı olmaksızın kalacağını öngören net bir politika yürütüyoruz. Amaç, bu bölgelerden sınırı ve İsrail yerleşimlerini cihatçı unsurlara karşı korumaktır” dedi.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ile konuştuğunu söyleyen Katz, “İsrail’in güvenlik çıkarları ve vatandaşlarımızın korunması konusunda taviz vermeyeceğiz; güvenlik bölgelerinden çekilmeyeceğiz. Eğer İran, İsrail’e saldırırsa, biz de ona tüm gücümüzle karşılık vereceğiz. Biz yalnızca vatandaşlarımıza ve İsrail’in güvenliğine karşı sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu
  2. Lübnan'da idam cezası kaldırıldı
  3. Bakan Çiftçi: Yeni nesil suç örgütleri terör örgütlerine dönüşmüş durumda
  4. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'da
  5. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail'le müzakerelerde ilerleme sağlandı
  6. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Bulgaristan'da
  7. Güney Afrika'da madende göçük: 14 ölü
  8. Fransa'da 43 vilayette sıcaklık nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltildi
  9. Arakçi'den 'Hem savaşı hem diplomasiyi kazandık' açıklaması
  10. Filipinler'de muson yağmurları nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA