Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail'den Şam'a saldırı

İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam’da Genelkurmay Başkanlığı’nın girişine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

ABONE OL
İSRAİL, (DHA)

İsrail ordusu, Şam'a saldırıyı duyurduğu açıklamasında, "İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde, rejimin Dürzi sivillere yönelik eylemlerini ve gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Siyasi kademeden gelen talimatlar doğrultusunda bölgede saldırılar düzenliyor ve çeşitli senaryolara karşı hazırlıklı bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Patlamaların, Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu Halk Sarayı'nın çevresi, Savunma Bakanlığı'nın arka bahçesi ve Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesinde meydana geldiği bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Şam'a düzenlenen ikinci saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Dürzilere saldıran güçler tamamen çekilene kadar operasyonlarını sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Suriye Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırılarında bir kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını bildirdi.

Diğer Haberler

  1. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1039'a yükseldi
  2. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hırvatistan’da
  3. Danimarka genel seçim için sandık başında
  4. Çin'den BM’ye 'Ukrayna' çağrısı
  5. İtalya'da yargı reformu referandumda reddedildi
  6. Nijerya'da yolcu taşıyan kamyon devrildi: 10 ölü, 20 yaralı
  7. Kolombiya'da askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi
  8. Tonga'da 7.6 büyüklüğünde deprem
  9. Lübnan'da yerinden edilenlerin sayısı 1 milyon 160 bini geçti
  10. İran: Basra Körfezi’ne mayın döşemeye ihtiyaç duymuyoruz

© Copyright 2026

DHA