Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İtalya Başbakanı Meloni, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

ABONE OL
KATAR, (DHA) -

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lusail Sarayı'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantının başında Meloni’yi memnuniyetle karşıladığını belirten Al Sani, iki ülke arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek İtalya'nın tutumu ve yaklaşımları için teşekkürlerini iletti.

Görüşmede, Orta Doğu'da devam eden mevcut krizin enerji ve tedarik zincirleri üzerindeki yansımalarını sınırlandırmak ile bölgedeki enerji güvenliğini korumak için gerilimi düşürmenin gerekliliğine vurgu yapıldı. Tarafların, krizin çözümü için siyasi diyalog dilinin ve diplomatik yolun en ideal yöntem olduğu konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Liderlerin ayrıca, Katar ve İtalya arasındaki ikili iş birliğini, özellikle ekonomi ve enerji alanlarında destekleyip geliştirmenin yollarını da değerlendirdiği aktarıldı.

Diğer Haberler

  1. İran: Hürmüz Boğazı'ndan son 24 saatte 23 gemi geçti
  2. Trump: İran uranyumdan vazgeçse de yaptırımlar kaldırılmayacak
  3. İran: Hürmüz Boğazı'nda ABD ablukası kalkıyor
  4. Laos'ta mağarada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
  5. İsrail mahkemesi, Netanyahu’nun talebini kabul etti
  6. Macaristan Ulusal Meclisi, ülkenin UCM'den ayrılma sürecinin iptalini onayladı
  7. KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman vatandaşlarla bayramlaştı
  8. İran: Düşmanlar ülkeyi bölme hedefi için ‘yumuşak savaşa’ yöneldi
  9. Pezeşkiyan: Düşman ekonomiyi zedelemeye çalışıyor
  10. Çin: Küba’nın ulusal egemenliğini koruma çabalarını destekleyeceğiz

© Copyright 2026

DHA