Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Johnson, Başbakanlık konutundan ayrıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu sabah veda konuşmasını yaparak İngiltere Başbakanlık Konutu olan 10 Downing Street’ten ayrıldı. Başbakan olarak son konuşmasında Johnson evcil hayvanları Dilyn ve Larry’e bakıcılık yapanlara teşekkür ederek “Dilyn ve Larry ara sıra yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakabiliyorlarsa Muhafazakar Parti de bırakabilir” dedi.

ABONE OL
İNGİLTERE, (DHA) –

Başbakanlık görevini devretmek için Kraliçe Elizabeth’in dinlendiği İskoçya’daki kraliyet konutlarından biri olan Balmoral Kalesi’ne gidecek olan Johnson, veda konuşmasının ardından Downing Street konutundan alkışlarla ayrıldı. Veda konuşmasında hükümetinin gerçekleştirdiği Brexit, Kovid-19 aşılama kampanyası ve Ukrayna savaşına gibi önemli kilometre taşlarına değinen Johnson köpekleri Dilyn ve Larry üzerinden partisine mesaj verdi. Johnson konuşmasında “Köpek Dilyn de dahil olmak üzere son üç yılda bana ve aileme çok iyi baktığınız için bu binada arkamdaki herkese teşekkür ederim. Dilyn ve Larry ara sıra yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakabiliyorlarsa Muhafazakar parti de bırakabilir” dedi.


İngiltere’nin üçüncü kadın Başbakanı Liz Truss, Kraliçe Elizabeth’le görüşmek için İskoçya’daki Balmoral Kalesi’ne gitmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD saldırırsa bölgedeki üslerini hedef alırız
  2. Pakistan'da camide meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi
  3. İletişim Başkanı Duran: Savaşlar artık dijital platformlar ve algı yönetimiyle yürütülüyor
  4. Trump, Obama çiftine yönelik ırkçı paylaşım için özür dilemedi
  5. ABD’den Ukrayna'ya 185 milyon dolarlık askeri ekipman satışına onay
  6. Trump'tan İran ile ticaret yapan ülkelere ek gümrük vergisi
  7. Trump: İran ile çok iyi görüşmeler yaptık
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile iyi bir başlangıç yaptık
  9. Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu
  10. Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

© Copyright 2026

DHA