Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadağ'daki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Karadağ İçişleri Bakanı Danilo Saranovic, Cetinje kentinde yaşanan silahlı saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

ABONE OL
KARADAĞ, (DHA)

Karadağ'ın güneyinde bulunan Cetinje kentinde 45 yaşında bir kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu ölenlerin sayısının en az 10 olduğu, 4 kişinin de ağır yaralandığı ifade edildi. İçişleri Bakanı Danilo Saranovic açıklamasında, “Şu an için söyleyebileceğimiz şey, Aco Martinovic isimli şüphelinin aralarında iki çocuğun da bulunduğu en az 10 kişinin hayatına son vermiş olduğudur” dedi.

Karadağ hükümeti, saldırı nedeniyle üç günlük yas ilan edilmesi kararı aldı.

Karadağ'ın eski başkenti Cetinje kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Karadağ Emniyet Müdürü Lazer Scepanovic, düzenlediği basın toplantısında, Aco Martinovic isimli saldırganın Cetinje'ye bağlı Bajice'de ateşli silahla gerçekleştirdiği birden fazla silahlı saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Saldırganın yerini tespit ettiklerini belirten Scepanovic, “Polis etrafını sardı fakat saldırgan kendisini kafasından vurdu. Ağır yaralı şekilde ambulansa alınan saldırgan hastaneye giderken öldü. Saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Öldürdükleri kişiler arkadaşları ve yakınları” dedi.

Savcı Andrijana Nastic ise yaptığı açıklamada, saldırganın 5 farklı yerde ateş açtığını kaydetti. Nastic, “İlk saldırı barda oldu ve burada 4 kişi öldürüldü. İkinci saldırısında da yine 4 kişiyi öldürdü. Üçüncü yerde 10 ve 13 yaşlarında 2 kardeş öldürüldü. Dördüncü ve beşinci yerde ise birer kişiyi öldürdü. En son da kendisini öldürdü” ifadelerini kullandı.

Karadağ hükümeti, saldırı dolayısıyla 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Bölge ülkelerinden Sırbistan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'dan liderler taziye mesajı yayımladı.

Diğer Haberler

  1. İran: Buşehr Nükleer Enerji Santrali sahasına füze isabet etti
  2. Trump: İstediğimiz her şeyi biz kontrol edeceğiz
  3. Arakçi: Hürmüz Boğazı, bizimle savaşanlar hariç herkese açık
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sisak Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi’ni ziyaret etti
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hırvatistan Meclis Başkanı Jandrokovic ile bir araya geldi
  6. Türkiye-İtalya Bilim, Teknoloji, İnovasyon, Sanayi ve Yatırım Komitesi'nin ilk toplantısı Ankara'da yapıldı
  7. Milli Savunma Bakanı Güler, İngiltere’de
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Zagreb Büyükelçiliği’ne ziyaret
  9. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin yeni sekreteri Muhammed Bakır Zülkadir oldu
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1039'a yükseldi

© Copyright 2026

DHA