Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karayipler’e doğru yaklaşan Beryl Kasırgası için 4’üncü seviye kasırga alarmı verildi

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Atlantik Okyanusu'nda kategori 4 seviyesinde olan Beryl Kasırgası'nın Karayipler'e doğru ilerlediğini açıkladı. Açıklamada, "Beryl'in saatte maksimum 209 kilometre hızlı rüzgarla son derece tehlikeli bir kategori olan 4 . seviye kasırgaya dönüştüğünü tespit ettik. Windward Adaları'nda Pazartesi sabahı erken saatlerden itibaren tehlikeli rüzgarlar ve fırtına dalgası bekleniyor" denildi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

NHC dün yaptığı açıklamada, Beryl Kasırgası'nın Barbados’un 565 kilometre doğu-güneydoğusunda yer aldığı ve rüzgarın saatte 209 kilometre hıza sahip olduğunu ifade etti. Açıklamada, “Beryl'in bugün Windward Adalarına ulaştığında son derece tehlikeli bir büyük kasırga olmaya devam etmesi beklenmektedir. Bu çok tehlikeli bir durumdur ve bu bölgelerde yaşayanlar herhangi bir hazırlık veya tahliye emri için yerel hükümet ve acil durum yönetimi yetkililerini dinlemelidir” denildi. NHC, Beryl'in karaya vurduğunda şiddetli yağış ve fırtına sonucu su seviyesini normal seviyesinin 2.74 metre üzerine kadar çıkaracağını tahmin ettiklerini belirterek, “Beryl'in Windward Adaları'nın bazı bölümlerinden geçmesi durumunda, bugün sabah erken saatlerden itibaren St Vincent ve Grenadinler ile Grenada'da en yüksek çekirdek riskiyle birlikte, potansiyel olarak felakete yol açabilecek kasırga kuvvetinde rüzgarlar ve yaşamı tehdit eden fırtına dalgası beklenmektedir. Windward Adaları'nın büyük bölümü için Kasırga Uyarıları yürürlüktedir” ifadelerini kullandı.

“BERYL KASIRGASININ ETKİSİ TÜM HAFTA SÜREBİLİR”

Açıklamada ayrıca, kasırganın Karayip Denizi boyunca ilerlediği ve tüm hafta boyunca etkisinin sürebileceği belirtildi. Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, "Saint Vincent ve Grenadinler'deki herkesin bu konuyu çok ciddiye almasını istiyorum. Hepimiz en kötüsüne hazırlanmalıyız” dedi. Yerel yetkililer, vatandaşları elektrik kesintileri ve olası hasarlar konusunda uyardı. Grenada Valisi Cecile La Grenade ise ülkeyi etkisi altına alacak kasırga nedeniyle yarın sabaha kadar olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Açıklamada, hastaneler ve acil durum merkezleri dışında her yerin kapalı olacağı ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. Girne açıklarında 267 kişiyi taşıyan yolcu gemisi alabora oldu; hayatını kaybedenler var
  2. İsviçre'de silahlı saldırı: 1 ölü, 5 yaralı
  3. İzlanda AB üyeliğini kabul etmedi
  4. Çin Devlet Başkanı Şi, Kırgızistan’da
  5. Venezuela: ABD ile petrol anlaşması 25 yıl süreli olacak
  6. İran: Bölge ülkeleri arasındaki anlaşmalar ve iş birliği yeni bir dönemin müjdecisi
  7. KKTC Başbakanı Üstel’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
  8. BM Genel Sekreteri Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 786’ya yükseldi
  10. Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 734’e yükseldi

© Copyright 2026

DHA