Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Katar Başbakanı Al Sani’den İran açıklaması

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran’ın ülkesine yönelik saldırıları nedeniyle ‘büyük bir ihanet duygusu’ yaşadığını bildirdi.

ABONE OL
KATAR, (DHA)

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran’ın ülkesine yönelik saldırılarıyla ilgili Amerikan basınına değerlendirmede bulundu. Saldırıların ardından ‘büyük bir ihanet duygusu’ yaşadığını belirten Al Sani, “Savaşın başlamasından sadece bir saat sonra Katar ve diğer Körfez ülkelerine hemen saldırıldı. Saldırı, bölgedeki birçok ülkenin İran'a karşı herhangi bir savaşa katılmayacaklarına dair açıklamalarına ve diplomatik bir çözüm bulmak için yapılan yoğun çabalara rağmen gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Al Sani, İran'ın Körfez ülkelerine saldırma konusundaki ‘yanlış hesaplamasının’, her şeyi mahvettiğini vurgulayarak, Katar'ın gerekçeleri ve bahaneleri tamamen reddettiğini aktardı. Al Sani, “Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Körfez ülkelerinden özür dilemesine ve İran'a saldırmadıkları sürece artık hedef alınmayacaklarını söylemesine rağmen İran'ın Körfez ülkelerine saldırmaya devam etmesi şoke edici. Katar, İranlılarla görüşmeye ve gerilimi azaltmaya devam edecek” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu başladı
  2. İsrail'de muhalefet lideri Eisenkot: Mümkün olan en geniş hükümeti kurmayı hedefliyoruz
  3. Londra'da yasaklı Palestine Action grubuna destek gösterisinde 139 gözaltı
  4. Trump: Flavio Bolsonaro ABD'de istediği kadar kalabilir
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Meksika Dışişleri Bakanı Álvarez ile görüştü
  6. Arakçi: ABD’li yetkililerle görüşme planımız yok
  7. Mısır'da trafik kazası: 10 ölü, 24 yaralı
  8. İran lideri Hamaney üst düzey askeri yetkililerle görüştü
  9. Zelenskiy: Kiev ve Dnipro bölgelerinde yaklaşık 280 bin aile elektriksiz
  10. Rusya: Ukrayna'da askeri sanayi ve enerji tesislerini vurduk

© Copyright 2026

DHA