Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Katar Emiri Şeyh Temim ile ABD Başkanı Trump bölgedeki gelişmeleri telefonda görüştü

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Katar ve bölge ülkelerine yönelik devam eden saldırılarıyla ilgili bölgedeki son gelişmeleri telefonda görüştü.

ABONE OL
KATAR, (DHA)

Katar basını, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Görüşmede, İran’ın Katar ve bölge ülkelerine yönelik devam eden saldırılarına ilişkin son gelişmeler ile mevcut gerilimi kontrol altına almaya yönelik çabalar ele alındı. Şeyh Temim, bölgede yaşanan gerilimin uluslararası barış ve güvenlik üzerinde önemli yansımaları olabileceğini bildirdi. Katar Emiri Şeyh Temim ayrıca ülkesinin egemenliğini, güvenliğini ve ulusal çıkarlarını savunmak için Birleşmiş Milletler (BM) Şartı ile uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tüm adımları atmaktan geri durmayacağını aktardı.

Taraflar görüşmede, bölgesel ve uluslararası istikrarın korunması için ortak çalışma yürütülmesi ile mevcut gerilimlerin çözümüne yönelik siyasi yolların desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. İsviçre’de hidroelektrik santralinde patlama
  2. İsveç, ülkeyi terk eden göçmenlere 37 bin dolar ödeyecek
  3. Nepal'deki selde can kaybı 1367'ye yükseldi
  4. Suriye’nin İdlib kentinde patlama meydana geldi
  5. Çin’den ABD’ye çağrı: Asılsız suçlamalara son verin
  6. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi
  7. NATO'dan ANKA-3 paylaşımı
  8. Trump: AfD'nin Almanya'daki yükselişi sürüyor
  9. Arakçi: Yaptırım veya savaşla amacına ulaşamayan ABD'nin yeni çözümü yine yaptırım
  10. Yerkürenin yüzde 40'ından fazlası kurak alana dönüşebilir

© Copyright 2026

DHA