Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kenya’da ilkokul çıkışında izdiham: 14 ölü, 38 ağır yaralı

Kenya’da okul çıkışında meydana gelen izdihamda 14 öğrenci hayatını kaybetti, 38 öğrenci ise ağır yaralandı. İzdihamın neden çıktığı henüz belirlenemezken; okulun çıkışa yakın noktasında bulunan merdivenin çökmesinin neden olduğu düşünülüyor.

ABONE OL
Kenya, (DHA)-

İzdiham, Kenya’nın Kakamega kasabasındaki Kakamega İlköğretim Okulu’nda çıktı. Yerel medya, izdihamda 14 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 38 öğrencinin ise ağır yaralandığını duyurdu. Yetkililer, henüz izdihamın çıkış nedeninin belirlenemediğini ancak okul binasının çıkışına yakın bölgesindeki merdivenin çökmesi sonucu çıkmış olabileceğini belirtti.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta’nın basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Başkan yaralanan çocuklar için geçmiş olsun dileklerini sundu ve talihsiz olayın nedenini saptamak için kapsamlı bir soruşturma yapılmasını emretti" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş: Kadınların teknolojinin geliştiricisi ve karar vericisi olmasını istiyoruz
  2. İran'a ait petrol tankeri Hark Adası açıklarında ABD füzeleriyle hedef alındı
  3. Nepal'deki selde can kaybı 1344'e yükseldi
  4. İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: 2 ölü, 1 yaralı
  5. KKTC Başbakanı Üstel: Kazada hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı 13’e yükseldi
  6. Katar'dan İran'a tepki: Birleşmiş Milletler kayıtları esas alınmalı
  7. Trump: Putin'in NATO ülkelerine saldırmayacağına inanıyorum
  8. Trump: Kazma Dağı'nı yakında vurabiliriz
  9. İran'ın Hark Adası yakınlarında patlama sesleri
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Deniz kazasında ulaşılan 2 kadının kimliği tespit edildi

© Copyright 2026

DHA