Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kenya'da Ebola vaka sayısı 8'e yükseldi

Kenya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki Ebola vaka sayısının 8'e yükseldiğini bildirdi.

ABONE OL
KENYA, (DHA)

Kenya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Patrick Amoth, dün gerçekleştirilen 38 test sonucunda Nairobi Hastanesi'nde hasta bakıcı olarak görev yapan 49 yaşındaki bir kişinin Ebola testinin pozitif çıktığını duyurdu. Ateş, baş ağrısı ve kas ağrısı şikayetleri üzerine test yapılan hastanın, ülkedeki ilk vaka ile temaslı olduğu belirlenerek izolasyona alındığı aktarıldı. Son vaka ile birlikte Kenya'da doğrulanan toplam vaka sayısı 8'e ulaştı.

Mevcut hastaların sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Amoth, virüs tespit edilen tüm kişilere monoklonal antikor tedavisi uygulandığını ve hastaların tedaviye olumlu yanıt verdiğini belirtti. Tedavi süreçlerini desteklemek amacıyla Ruanda'dan da yeni ilaç sevkiyatının ulaştığı kaydedildi. Ülkede ilk vaka 6 Ekim'de doğrulanmış; Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden gelen ve 5 Ekim'de yaşamını yitiren ilk hastanın ardından belirlenen 130 temaslıdan 128'i karantinaya alınmıştı. Virüs bulaşan kişiler arasında ilk hastanın yakınları ile sağlık çalışanları da yer alıyor.

Salgının çıkış noktası olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mayıs ayından bu yana 9 bin 400'den fazla vaka kaydedilirken, yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 500'ü aştı. Virüsün son olarak Nord-Ubangi eyaletine sıçramasıyla ülkede salgından etkilenen eyalet sayısı 8'e yükseldi.

Diğer Haberler

  1. İsrail'den Avusturya'ya giden uçakta bomba ihbarı: Bulgaristan'a acil iniş yaptı
  2. Macron, İçişleri Bakanı Nunez’in istifasını kabul etmedi
  3. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Netanyahu, hapse girmemek için ABD'yi savaşa sürüklüyor
  4. ABD’den Orta Doğu'daki vatandaşlarına uyarı
  5. Trump'tan Zelenskiy'e tepki: Savaşı bitirmek istemiyor
  6. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Zelenskiy, Moskova ile müzakere istemiyor
  7. Netanyahu seçim öncesi yeni doktrinini açıkladı
  8. İran: Hürmüz Boğazı’nda bir petrol tankeri mayına çarptı
  9. Belçika'daki protestolarda gözaltı sayısı 195'e yükseldi
  10. Trump’tan Netanyahu’ya seçim desteği

© Copyright 2026

DHA