Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile ara bölgede bir araya geldi.

ABONE OL
KKTC, (DHA) -

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tufan Erhürman ile GKRY lideri Nikos Hristodulidis’in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Khassim Diagne’nin ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.

ERHÜRMAN: DİYALOG VE DİPLOMASİYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Tufan Erhürman, görüşmeye ilişkin sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Hristodulidis ve Sayın Holguin ile üçüncü üçlü görüşmemizi gerçekleştirdik. Sayın Hristodulidis ile Sayın Holguin'in burada olmadığı zamanlarda da görüşmek konusunda hemfikir olduk. Diyalog ve diplomasiyi, halkımızın çözüm iradesi doğrultusunda, iyi niyetle, sabırla, soğukkanlılıkla ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.




Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580'den fazla bomba ve 44 füze fırlattı
  2. İran, İngiltere Kraliyet Donanması, Hava Kuvvetleri ve MI6'i 'terör ve düşman' kuruluş ilan etti
  3. Bolivya'da El Nino nedeniyle ulusal acil durum ilan edildi
  4. KKTC Başbakanı Üstel’den Rum yönetimine tepki: Doğu Akdeniz’deki haklarımızdan taviz vermeyeceğiz
  5. Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu başladı
  6. İsrail'de muhalefet lideri Eisenkot: Mümkün olan en geniş hükümeti kurmayı hedefliyoruz
  7. Londra'da yasaklı Palestine Action grubuna destek gösterisinde 139 gözaltı
  8. Trump: Flavio Bolsonaro ABD'de istediği kadar kalabilir
  9. Dışişleri Bakanı Fidan, Meksika Dışişleri Bakanı Álvarez ile görüştü
  10. Arakçi: ABD’li yetkililerle görüşme planımız yok

© Copyright 2026

DHA