Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech bir yılda 4 kat değerlendi

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci tarafından kurulan Almanya merkezli BioNTech şirketinin hisseleri, bir yılda 4 kat değerlendi.

ABONE OL
Almanya, (DHA)

Pfizer BioNTech koronavirüs aşısının ilk defa İngiltere’de kullanılmaya başlanmasından sonra, ABD’de bağımsız danışmanlarından oluşan kurul, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) Pfizer BioNTech aşısına “acil kullanım izni” (EUA) verilmesini tavsiye etti. BioNTech firmasının geçen yıl aralık ayında hisse değeri 31 sent iken, bu hafta 129 sentten işlem gördü. Şirketin hisseleri, bir yıl içinde yaklaşık 4 kat değerlendi.

BioNTech, halka açık biyoteknoloji şirketi olarak Prof Dr Uğur Şahin ve eşi Özlem Türenci tarafından kuruldu. Firma uzun yıllar çeşitli hastalıkların tedavisi için hastaya özgü yaklaşım ile aktif bağışıklık terapileri üretti. BioNTech bu yılın başlarında koronavirüs aşısı üzerinde çalışmaya başlayarak ABD ilaç devi Pfizer ile ortaklık kurdu.


Diğer Haberler

  1. İran'dan bazı ülkelere uçak seferleri yeniden başladı
  2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Katar'da
  3. Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile bir araya geldi
  4. İsrail, Lübnan'a hava saldırıları başlattı
  5. Zelenskiy: Rusya bir haftada 60 füze ile saldırı düzenledi
  6. Çin, Mars keşif aracı ‘Tianwen-3’ü 2028'de uzaya gönderecek
  7. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti
  8. Netanyahu'nun duruşması ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edildi
  9. Trump: İran savaşında galip geleceğimizi düşünüyorum
  10. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 521'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA