Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin: Budapeşte'deki zirvede Ukrayna konusunda ilerleme umuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Budapeşte'deki zirvede Ukrayna konusundaki barışçıl çözüm sürecinde ilerleme sağlamayı umuyoruz" dedi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Budapeşte'deki zirvenin detaylarının henüz belirlenmediğini kaydeden Peskov, “Kiev rejiminin yaptığı açıklamalar ve çözümle ilgili sergilediği duruş çelişkilerle dolu. Bu, çatışmanın barışçıl çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Peskov, zirvede ABD ile ikili ilişkileri ve Ukrayna konusunun ele alınacağını belirterek, "Zirvede Ukrayna konusundaki barışçıl çözüm sürecinde ilerleme sağlamayı umuyoruz" diye konuştu.

Rusya ile İran arasındaki ilişkilere de değinen Peskov, İran ile iş birliğini her alanda genişletmeye hazır olduklarını söyledi. Peskov, "İran'ın nükleer programı hakkında tarafların müzakere etmesi gerektiğine inanıyoruz. Egemen bir ülke olan İran'a bu konuda baskı uygulamak için geçerli hiçbir neden yok" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanı Bolat, KKTC'de
  2. ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Grönland'ı görüştü
  3. STM’den Katar’da insansız sistemler alanında iş birliği
  4. Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem
  5. İspanya'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi
  6. Trump, Kanada, Venezuela ve Grönland'ın da yer aldığı yeni bir ABD haritası paylaştı
  7. Japonya'da 3 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu
  8. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, istifa etme kararı aldığını duyurdu
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi'ye Davos Zirvesi için gönderilen davet iptal edildi
  10. Netanyahu: Gazze'de Türkiye ve Katar askerlerinin konuşlanmasına izin vermeyeceğiz

© Copyright 2026

DHA