Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin: Budapeşte'deki zirvede Ukrayna konusunda ilerleme umuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Budapeşte'deki zirvede Ukrayna konusundaki barışçıl çözüm sürecinde ilerleme sağlamayı umuyoruz" dedi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Budapeşte'deki zirvenin detaylarının henüz belirlenmediğini kaydeden Peskov, “Kiev rejiminin yaptığı açıklamalar ve çözümle ilgili sergilediği duruş çelişkilerle dolu. Bu, çatışmanın barışçıl çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Peskov, zirvede ABD ile ikili ilişkileri ve Ukrayna konusunun ele alınacağını belirterek, "Zirvede Ukrayna konusundaki barışçıl çözüm sürecinde ilerleme sağlamayı umuyoruz" diye konuştu.

Rusya ile İran arasındaki ilişkilere de değinen Peskov, İran ile iş birliğini her alanda genişletmeye hazır olduklarını söyledi. Peskov, "İran'ın nükleer programı hakkında tarafların müzakere etmesi gerektiğine inanıyoruz. Egemen bir ülke olan İran'a bu konuda baskı uygulamak için geçerli hiçbir neden yok" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. TSK heyeti Lazkiye'yi ziyaret etti
  2. Girne açıklarındaki gemi kazasında kara kutu kayıtları ortaya çıktı: 9 şüphelinin tutukluluk süresi uzatıldı
  3. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Azerbaycan'da
  4. Ekvador'da cezaevi kavgalarında 8 mahkum hayatını kaybetti
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Başbakanı Magyar ile görüştü
  6. Putin: Geçici ateşkes değil, kalıcı barış anlaşması istiyoruz
  7. Trump: İran petrol fiyatlarını yükseltmek için her yolu deniyor
  8. Trump: İran'ı fena halde alt ettik, belki biraz daha ileri gidebiliriz
  9. Bakan Göktaş, Özbekistan Aile ve Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Nurmatova ile görüştü
  10. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Singapur’da resmi temaslarda bulundu

© Copyright 2026

DHA