Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa ile konuşmaya hazırız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa başkentlerinden Moskova ile diyaloğa geçilmesi gerektiğine dair açıklamalar duyduklarını belirterek, “Ruslar diyaloğa girmeye hazır” dedi.

ABONE OL
Melih Kiram GEDİK, (DHA)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa başkentlerinden Moskova ile görüşmek zorunda kalacaklarına dair açıklamalar duyduklarını ve Rusya'nın böyle bir diyaloğa hazır olduğunu teyit eden Peskov, “Nitekim son 3-4 haftadır Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'dan ve ayrıca Berlin'den er ya da geç Ruslarla doğrudan konuşmak gerekeceğine dair açıklamalar duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki olası bir tutum değişikliğini olumlu karşılayacaklarına dikkat çeken Peskov, “Ruslar diyaloğa girmeye hazır. Konuşmanın, Avrupalıların şu anda tam olarak yaptığı gibi tam bir cepheleşmeye yol açmaktan her zaman daha iyi olduğuna inanıyoruz. Avrupalıların davranışlarındaki bu tutum diyalog lehine değişirse, bunu ancak memnuniyetle karşılarız” diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) içinde bu konu etrafında uzman düzeyinde tartışmalar yürütülmesinin bile kendi başına olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Sözcü Peskov, “Sadece birkaç ay önce Avrupa'da bu tür tartışmalar bile yapılmıyordu” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Kış dönemi için 360 adet Patriot füzesine ihtiyacımız var
  2. Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 329'a yükseldi
  3. Japonya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: 37 yaralı
  4. İran'dan ABD yaptırımlarına destek veren ülkelere uyarı
  5. Trump: Kanada bir ABD eyaleti olmadan avantajlarından faydalanmak istiyor
  6. Macron ve Zelenskiy'den hava savunması ve ortak füze üretimi görüşmesi
  7. İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde bir kişiyi hedef aldığını açıkladı
  8. Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 321'e yükseldi
  9. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında Ekim 2023'ten bu yana can kaybı 8 bin 915'e yükseldi
  10. ABD ve Kanada ticaret müzakerelerinde anlaşamadı

© Copyright 2026

DHA