Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan zirve açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın Alaska'da yapacakları zirvede Ukrayna krizinin çözümüyle ilgili konuların ele alınacağını bildirdi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın akşam Alaska'nın Anchorage kentindeki Elmendorf-Richardson askeri üssünde yapacakları zirvede Ukrayna krizinin çözümüyle ilgili konuların değerlendirileceğini belirtti. Peskov, zirve sonucunda tarafların herhangi bir belge imzalamasının beklenmediğini vurgulayarak, zirvenin sonuçlarını tahmin etmenin hata olacağını söyledi.

 

Putin-Trump zirvesine yönelik hazırlıkların kısa sürede tamamlandığını vuruglayan Peskov, Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Rusya'ya yaptığı son ziyaretin verimli geçtiğini ve ziyaret sırasında verilen sinyallerin zirve hazırlıklarının başlamasını mümkün kıldığını ifade etti.

 

Peskov, Trump'ın en zor sorunları çözmede eşi benzeri görülmemiş derecede sıra dışı bir yaklaşım sergilediğini ve bu eylemlerin Moskova ile Putin tarafından takdir topladığını aktararak, "Trump, Ukrayna ihtilafının siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesine yardımcı olmaya gerçekten ilgi duyuyor" dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Cezayir'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 25 ölü, 44 yaralı
  2. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan 'Avrupa Birliği ile güven yaratıcı önlem' vurgusu
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 3 bin 500'ü aştı
  4. KKTC Başbakanı Üstel: Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına sonsuza kadar sahip çıkacaktır
  5. İspanya'nın Fas sınırındaki Ceuta bölgesinde 18 düzensiz göçmen hayatını kaybetti
  6. CENTCOM'dan İran'ın 'ABD uçakları vuruldu' iddiasına yalanlama
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Mısır'ın güvenliği bizim için büyük önem taşıyor
  8. Hamas'tan 'silahsızlanma' açıklaması: İsrail yükümlülüklerini yerine getirmezse anlaşma uygulanmayacak
  9. Trump: Gazze'de Hamas'ın tamamen silahsızlandırılması için anlaşmaya varıldı
  10. NATO ve Polonya'dan füze ihlali tepkisi: Seyir füzesi Lublin yakınlarına düştü

© Copyright 2026

DHA