Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin: Ukrayna'nın Rus baskısına dayanabileceğini düşünmek büyük bir yanılgı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ukrayna'nın Rus baskısına dayanabileceğini düşünmek büyük bir yanılgı” dedi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Ukrayna'nın Rusya'nın askeri baskısına direnebileceği inancının hatalı olduğunu belirten Peskov, cephe hattındaki gelişmelerin Rus ordusunun hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediğini açıkça gösterdiğini söyledi.

Cephedeki dinamiklerin Rusya'nın ilerleyişini kanıtladığını savunan Peskov, “Sahadaki durum tüm profesyoneller için çok net; Rus kuvvetleri belirlenen hedeflere ulaşma yolunda ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

‘TRUMP’IN ÇAĞRISINI OLUMLU KARŞILIYORUZ’

Peskov, Ukrayna'nın Rus petrol rafinerilerini hedef almasına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'ın Volodimir Zelenskiy'e yaptığı saldırıları durdurma çağrısını değerlendirerek, sivil altyapıya yönelik saldırıların durdurulması yönündeki tüm çağrıları memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Peskov ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Çin ve Hindistan liderlerinin barış sürecine katkı sağlama niyetlerini olumlu bulduğunu vurgulayarak, “Kiev'i daha esnek davranmaya ve çatışmayı sonlandırmaya teşvik etmek adına her ülke kendi nüfuzunu kullanabilir" diye konuştu.

‘KÜRESEL PETROL PİYASASINDAKİ BOZULMA ENDİŞE VERİCİ’

Rusya'nın petrol ürünleri ihracatına getirdiği kısıtlamaların iç piyasayı doyurma hedefi taşıdığını kaydeden Peskov, “Bu hedefe ulaşılana kadar yasak sürecek. Rus ürünlerinin çekilmesi ve Basra Körfezi'nde tırmanan gerilim nedeniyle dünya enerji piyasaları hızla kötüleşiyor. Küresel piyasalardaki bu bozulma dünya ekonomileri açısından haklı bir endişe kaynağı” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. İran: 77 gemiyi yaptırım listesine aldık
  2. AB, çocukların sanal medya kullanımına yaş sınırı getirmeye hazırlanıyor
  3. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık’tan ayrılmak için mutabakat zaptı imzaladı
  4. Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi nedeniyle Katanya Havalimanı uçuşlara kapatıldı
  5. Bekayi: İran'ın komşularıyla, özellikle de Türkiye ile ilişkisi istenilen düzeyde
  6. Libya'da özel uçak iniş sırasında pistten çıktı
  7. Macron: 15 yaş altına sanal medya yasağı tüm Avrupa'da standart olmalı
  8. Bakan Fidan, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa ve beraberindeki heyet ile görüştü
  9. KKTC Başbakanı Üstel, Girne açıklarındaki arama çalışmalarını inceledi
  10. Güney Afrika’da zincirleme kaza: 21 ölü

© Copyright 2026

DHA