Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin'den İstanbul'daki Rusya-Ukrayna müzakereleriyle ilgili açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasında doğrudan müzakerelerin seviyesinin yükseltilmesi halinde çalışmaların İstanbul formatında devam etmesi gerektiğini bildirdi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı'da Gönüllüler Koalisyonu ülkelerinin, Ukrayna'da güvenlik garantisi için bu ülkeye asker konuşlandırma çabalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Peskov, yabancı askeri birliklerin Ukrayna'ya güvenlik garantisi veremeyeceğini belirterek, "Güvenlik garantileri hem Ukrayna'ya hem de bize sağlanmalıdır" dedi.

Türkiye'nin ara buluculuğunda İstanbul'da 2022'deki müzakerelerde Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmaya değinen Peskov, "2022'de İstanbul'da paraflanan anlaşmaların hükümlerini dikkatlice okursanız, tüm güvenlik garantilerinin orada yer aldığını, hepsinin orada sağlandığını görürsünüz. Başka garantiler mümkün mü? Elbette. Tüm bunlar müzakerelerin konusu olabilir ve olmalıdır. Bir ülkenin güvenliği, bir başkasının güvenliğiyle sağlanamaz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Kuzey Kore, yapay zekayla entegre edilmiş füze fırlattığını duyurdu
  2. NASA’nın Roman Uzay Teleskobu ilk ışığı yakaladı
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı
  4. California'da deniz seviyesi 30 santimetre yükselecek
  5. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  6. AB'den Ukrayna'ya 2,9 milyar avroluk mali destek
  7. MSB’den Somali Silahlı Kuvvetleri gazilerine protez bacak desteği
  8. Girit Adası'nda şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti
  9. Türkiye ile Fransa arasında ‘Savunma İş Birliği Yol Haritası’ imzalandı
  10. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Belçika’da

© Copyright 2026

DHA