Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kristin Fırtınası nedeniyle Portekiz’de 5 kişi hayatını kaybetti

İspanya ve Portekiz'i etkisi altına alan Kristin Fırtınası nedeniyle Portekiz'de 5 kişi hayatını kaybetti, İspanya'nın birçok bölgesinde eğitime ara verildi.

ABONE OL
PORTEKİZ, (DHA) -

 

Portekiz Sivil Koruma yetkilileri, Atlas Okyanusu üzerinden gelerek İber Yarımadası'nı vuran Kristin Fırtınası sebebiyle Leiria bölgesinde 4, başkent Lizbon'un kuzeyindeki Vila Franca de Xira'da ise 1 kişi olmak üzere toplam 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ülke genelinde salı gününden bu yana 3 bin 300'den fazla kaza ve hasar ihbarı yapıldığı, yaklaşık 530 bin aboneye elektrik verilemediği bildirildi.

Saatteki hızı zaman zaman 150 kilometreyi aşan rüzgar ve şiddetli yağış nedeniyle ülkede çok sayıda ağacın devrildiği ve çatıların uçtuğu belirtildi. Coimbra kentindeki Bissaya Barreto Havaalanı'nda şiddetli rüzgar nedeniyle hangarların yıkıldığı ve çok sayıda uçağın hasar gördüğü, zararın ise 1 milyon avroyu aştığı aktarıldı.

İSPANYA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Fırtınanın etkili olduğu İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Almeria, Cadiz ve Malaga eyaletlerine bağlı 77 belediyede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği açıklandı. Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA