Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kuleba: Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ülkesinin NATO’ya tam üyeliğinin, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yolu olduğunu, NATO ve Ukrayna’nın birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, “Ukrayna'nın NATO'ya tam üyeliği, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yoludur. Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var. Avrupa-Atlantik bölgesinin stratejik güvenliğini garanti altına almak için Ukrayna'nın İttifak'a tam üyeliğinden daha iyi bir çözüm yoktur” dedi.

FİNLANDİYA’YA TEBRİK

Kuleba, Finlandiya’nın NATO’ya katılması konusunda tebriklerini ileterek, “Bugünkü müzakerelerin ana konularından biri Ukrayna'nın NATO üyeliği olacak. Bugün hepimiz Finlandiya'nın katılımını memnuniyetle karşılıyoruz ve bu da eski stratejileri ve inançları yeniden düşünmenin zamanı geldiğine dair net bir sinyal veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşu ülkelere değil, ABD üslerine saldırdık
  2. Kenya'da sel: 23 ölü
  3. Polonya, Ukrayna ve Belarus sınırında hava sahasını kısıtlıyor
  4. Trump: İran artık Orta Doğu'nun kaybedeni
  5. Trump: Gelişmiş silah üretimini dört katına çıkaracağız
  6. İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusuna asker indirme girişiminde bulundu
  7. İspanya Başbakanı Sanchez: Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı
  8. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür diliyorum
  9. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında can kaybı 294'e yükseldi
  10. Putin ile Pezeşkiyan telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA