Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lavrov: Rusya, Türkiye-Suriye normalleşme çabalarını destekleyecek

Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova'da Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile ortak basın toplantısı düzenledi. Lavrov, bir basın mensubunun sorusu üzerine Rusya’nın, Türkiye-Suriye ilişkisinin normalleşmesi çabalarını desteklediğini ve bu çabanın devam etmesini için girişimleri geliştirmeye hazır olduklarını belirtti.

ABONE OL
MISIR, (DHA) –

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuyla ilgili açıklamasında, Rusya’nın Türkiye-Suriye ilişkisinin normalleşmesi çabalarını desteklediklerini ve bu çabanın devam etmesini için girişimleri geliştirmeye hazır olduklarını belirtti. Lavrov, genel olarak iki komşu ülkenin ilişkilerini geliştirmesini desteklediklerini vurguladı.

İran’ın Türkiye-Suriye ilişkilerini normalleştirme çabasına katılması konusunda ise Lavrov, Rusya’nın, Türkiye’nin ve İran’ın Astana formatının bir parçası olduğunu vurgulayarak bu konuda prensipte anlaşıldığını ve İran’ın bu çabalara katılmasının mantıklı olacağını ifade etti. Lavrov, sürecin titizlikle ilerletilmesi gerektiğini belirterek, tarihlerin, görüşme formatının, diplomatik ve askeri seviyenin adım adım belirlenmesi gereken konular olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  2. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti
  5. BRICS Dışişleri Bakanları Hindistan’da bir araya geldi
  6. Rubio: ABD'nin çıkarlarıyla Çin'in çıkarlarının çatışacağı durumlar olabilir
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi
  8. Şi ve Trump, Cennet Tapınağı’nı ziyaret etti
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da resmi törenle karşılandı
  10. Ukrayna: Rusya, 56 füze ve 675 SİHA ile saldırı düzenledi

© Copyright 2026

DHA