Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Macron: Avrupa, ABD vergilerine misilleme önlemlerinin hazırlanmasını hızlandıracak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB’nin ABD tarafından uygulanan gümrük tarifelerine misilleme tedbirleri için hazırlıklarını hızlandıracağını bildirdi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Birliği'nin (AB), ABD'nin uyguladığı gümrük tarifelerine misilleme tedbirleri için hazırlıklarını hızlandıracağını kaydetti. Macron, "Avrupa Komisyonu Başkanı ile birlikte Fransa, 1 Ağustos'tan itibaren AB'nin ABD'ye ihracatına yüzde 30 vergi uygulanacağının duyurulmasını kesinlikle onaylamadığını ifade eder" açıklamasında bulundu.

Macron, Avrupa Komisyonu'nun AB'nin çıkarlarını savunmaya hazır olduğunu göstermesi gerektiğini belirterek, "Bu, 1 Ağustos'a kadar bir anlaşmaya varılamaması halinde etkili karşı tedbirlerin geliştirilmesinin hızlandırılması anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü
  2. ABD ordusu, Suriye'deki Kasrak askeri üssünden çekiliyor
  3. Trump: Meksika uyuşturucu kartellerine karşı çabalarını artırmalı
  4. Hollanda'da yeni azınlık hükümeti yemin etti
  5. Almanya Başbakanı Merz, Çin'i ziyaret edecek
  6. Laricani, İran'ın nükleer müzakerelerde yanıtını iletmek için Umman'a gidecek
  7. Zelenskiy: Üçüncü Dünya Savaşı'nı Putin çoktan başlattı
  8. '2026 BAFTA Ödülleri' sahiplerini buldu
  9. Kim Jong Un yeniden partisinin lideri seçildi
  10. İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak

© Copyright 2026

DHA