Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Madagaskar açıklarında iki mülteci botu alabora oldu: 22 ölü

Madagaskar açıklarında iki mülteci botunun alabora olması sonucu 22 Somali vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

ABONE OL
MADAGASKAR, (DHA)

Madagaskar Liman, Deniz ve Nehir İdaresi (APMF), teknelerin Fransa'nın Hint Okyanusu'ndaki toprağı Mayotte'ye gitmek üzere 2 Kasım’da Somali'den yola çıktığını bildirdi. APMF’den yapılan açıklamada, ilk botun yerli balıkçılar tarafından Nosy Iranja açıklarında tespit edildiği ve balıkçıların 15’i kadın 25 kişiyi kurtardığı, 7 kişinin ise öldüğü kaydedildi. Ayrıca, 38 kişiyi taşıyan ikinci teknenin ise Madagaskar'ın Port du Cratre Limanı'na ulaştığı, bu botta 23 kişinin kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Somali Enformasyon Bakanı Minister Aweis açıklamasında, hafta sonu Madagaskar açıklarında iki göçmen teknesinin alabora olması sonucu en az 22 Somali vatandaşının öldüğünü belirterek, “Botlarda toplamda 70 Somali vatandaşı vardı. Bir botta 38, diğerinde 32 Somali vatandaşı bulunuyordu” dedi.

Somali hükümetinin teknelerin nereden yola çıktığını araştıracağını söyleyen Aweis, yolculuğu organize edenleri yasa dışı göçle uğraşan suçlular olarak tanımladı.

Diğer Haberler

  1. DSÖ: Avrupa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle 1300 kişi hayatını kaybetti
  2. Suudi Arabistan’da helikopter düştü: 14 ölü
  3. Fransa'da uçak kazası: 11 ölü
  4. Zelenskiy: Rusya’da iki petrol rafinerisine saldırı düzenlendi
  5. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
  6. İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den ABD’ye çağrı
  7. ABD’de şiddetli yağışların yol açtığı selde 4 kişi hayatını kaybetti
  8. İsrail'in, Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 246'ya yükseldi
  9. Pakistan’da askeri karargaha silahlı saldırı: 3 ölü
  10. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Birkaç hafta içinde istifa edeceğim

© Copyright 2026

DHA