Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Makinenin içine gizlenmiş 300 kilodan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi

Avustralya Sınır Polisi (AFP), büyük bir hidrolik pres makinesinin içine gizlenmiş 300 kilodan fazla metamfetamin ele geçirdiğini duyurdu. Uyuşturucu madde olarak kullanılan metamfetaminin satış değerinin, 273 milyon Avustralya doları olduğu belirtildi.

ABONE OL
AVUSTRALYA, (DHA) –

AFP bugün yaptığı basın açıklamasında “AFP, Meksika'dan gelen bir sevkiyatta özenle gizlenmiş 300 kilogramdan fazla metamfetamin ithalatının ardındaki uluslararası suç örgütünü tespit etmek için istihbarat aramaktadır. Uyuşturucular, 18 Nisan 2023'te gemiyle Yeni Güney Galler'e ulaşan çelik bir hidrolik presin içine saklanmıştı” ifadelerini kullandı. AFP yetkilileri, çelikten yapılmış pres makinesini ilk incelediklerinde çeliğin yoğunluğu sebebiyle net sonuçlar alamadıklarını, daha fazla inceleme yaptıklarında makinenin merkezine gizlenmiş uyuşturucu maddeyi tespit ettiklerini ifade etti.


HER GÜN 33 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

AFP bu büyüklükte ve karmaşık bir gizleme yönteminin ancak köklü bir organize suç örgütü tarafından yapılabileceğini ifade ederek “2020-21'de Avustralya'da her gün ortalama 33 kişi metamfetaminle ilgili olaylar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. AFP uyuşturucu maddenin sokakta satılması halinde piyasa değerinin 273 milyon Avustralya doları olduğunu ifade etti.


Diğer Haberler

  1. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
  2. İran Devrim Muhafızları'ndan 'yeni savaş' uyarısı: Daha yıkıcı silahlar kullanacağız
  3. Kiev'e Rusya'dan balistik füze saldırısı: 15 ölü, 33 yaralı
  4. Endonezya'da 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 71'e yükseldi
  5. Trump, Kim Jong Un ile görüşme sinyali verdi
  6. ABD'nin ulusal borcu 40 trilyon doları aştı
  7. İran'dan Trump'ın 'ekonomik savaş' söylemine yanıt: ABD'nin kendi krizini saptırma çabası
  8. Trump'tan İran'a 'ekonomik savaş' ilanı
  9. Türkiye ile Suriye arasında madencilikte stratejik iş birliği: Fosfat alanında mutabakat zaptı imzalandı
  10. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Suriye'de

© Copyright 2026

DHA