Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marie Curie ölüm yıl dönümünde ‘radyasyon saçan’ laboratuvar defteriyle anıldı

Nobel ödülleri resmi hesabı, iki Nobel ödüllü ünlü Bilim insanı Marie Curie’nin ölüm yıl dönümü sebebiyle laboratuvar çalışmaları sırasında kullandığı defterinin fotoğraflarını paylaştı. Yapılan açıklamada, defterin hala ‘radyasyon saçtığı’ ifade edildi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

Nobel ödülleri resmi hesabı, radyoaktivite alanında araştırmalar yapmış ve bu araştırmaları sonucunda Nobel Fizik ve Kimya ödüllerini kazanmış Polonyalı-Fransız Bilim insanı Marie Skłodowska Curie’nin ölüm yıl dönümü sebebiyle laboratuvar çalışmaları sırasında not aldığı defterinden fotoğraflar paylaştı.

Açıklamada, “Marie Curie, çalışmaları sırasında yıllarca radyasyona maruz kalmasının bir sonucu olarak 4 Temmuz 1934'te aplastik anemiden öldü. 1899-1902 yılları arasında tuttuğu laboratuvar defteri bugün bile radyoaktiftir ve 1500 yıl boyunca da öyle kalacaktır” denildi.


Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü
  2. Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'da
  3. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
  4. Bakan Fidan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Botchorishvili ile bir araya geldi
  5. İsrail Başbakanı Netanyahu, MOSSAD'a yeni başkan atadı
  6. Bakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Meinl-Reisinger ile görüştü
  7. ABD Merkez Komutanlığı, Orta Doğu'ya ilk tek yönlü saldırı İHA filosunu konuşlandırdı
  8. Bakan Fidan, AGİT 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katıldı
  9. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya'da
  10. BMGK heyeti Şam'da

© Copyright 2025

DHA