Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

McDonald’s, İsrail’deki restoranlarının sahibi şirketi satın aldı

ABD merkezli hazır yemek restoran zinciri McDonald’s, dün İsrail’deki restoranlarını işleten şirketi satın alacağını duyurdu. McDonald’s markası, İsrail’deki restoranlarından İsrail askerlerine bedava yemek dağıttığı haberleri nedeniyle Müslüman nüfuslu ülkelerde boykot edilmekteydi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

Hazır yemek şirketinin İsrail’deki restoranlarından İsrail askerlerine binlerce bedava yemek dağıtıldığı haberleri sonrasında boykota uğrayan McDonald’s İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski, Ocak ayında yaptığı açıklamada Ortadoğu’daki pazarları başta olmak üzere “yanlış bilgiler nedeniyle anlamlı bir ticari etki” yaşadıklarını açıklamıştı. McDonald’s Kuveyt ise 2 Kasım’daki açıklamasında yerel iş ortaklarının eylemlerinin bağımsız olduğunu vurgulayarak kendilerinden rıza veya onay almadan yapıldığını ifade etmişti.



McDonald’s, dün yaptığı açıklamada İsrail’deki restoranları işleten Alonyal firmasını satın alacaklarını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bugün, Alonyal Limited'in CEO'su ve sahibi Omri Padan, Alonyal'in McDonald's Corporation'a satışına yönelik anlaşmayı imzalandığını duyurdu. İsrail'de McDonald's restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan Alonyal, İsrail'de McDonald's marka yolculuğuna 30 yılı aşkın bir süre önce başladı ve işletmeyi 5 binden fazla çalışana ve 225 restorana kadar genişletti.

İşlemin tamamlanmasının ardından McDonald's Corporation, Alonyal Limited'in restoranlarının ve operasyonlarının sahibi olacak ve çalışanlar eşdeğer şartlarda çalışmaya devam edecek.”

Diğer Haberler

  1. El Salvador'da 'Türkiye Parkı' açıldı
  2. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
  3. Pezeşkiyan'dan Körfez ülkelerine mesaj: Düşmanlarımızın savaşı topraklarınızdan yürütmesine izin vermeyin
  4. Bakan Kurum, New York'ta gerçekleştirdiği temaslarını değerlendirdi
  5. Yemen'deki Husiler, İsrail'e füze fırlattı
  6. Trump: NATO bizim yanımızda değilse, biz neden onların yanında olalım ki?
  7. Arakçi: İran, İsrail'in işlediği suçların bedelini ağır bir şekilde ödetecek
  8. Trump: İran'la müzakereler sürüyor
  9. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1142'ye yükseldi
  10. İran: Bölgedeki üslerinde askerlerini koruyamayan ABD, onları topraklarımızda nasıl koruyabilir?

© Copyright 2026

DHA