Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Meksika’daki uyuşturucu kartellerinden halka 'koronavirüs' yardımı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirü Kovid-19 salgınıyla, ekonomisi alarm veren İtalya'da mafyanın halka yardım dağıtması haberinin ardından benzer bir durum da Meksika'da yaşandı. Meksika'da hükümetin başedemediği uyuşturucu kartelleri dar gelirli ailelere yardımda bulundu. O anlar uyuşturucu kartellerine ait olduğu öğrenilen amatör kameraya yansıdı.

ABONE OL
Meksika, (DHA)

Dünyayı etkisi altına alan koronavirü Kovid-19 salgınıyla, ekonomisi alarm veren İtalya'da mafyanın halka yardım dağıtması haberinin ardından benzer bir durum da Meksika'da yaşandı. Meksika'nın en güçlü karteli kabul edilen Jalisco Yeni Nesil, haftasonunda San Luis Potosí eyaletinde koronavirüs salgınında mücadele konusunda hükümetin yetersiz kaldığını gerekçe göstererek, 8 kasabaya yardım dağıttı.


YASA DIŞI GELİRLE BAĞIŞ YAPTILAR

Kartellerin kendi yasadışı gelirleriyle finanse ettiği yardım paketleri genelde gıda maddeleri ve dezenfeksiyon malzemelerinden oluşuyor. Pek çok ülke gibi 126 milyon nüfuslu Meksika'da da halk hükümetin yardımlarda yetersiz kaldığından yakınıyor.


YARDIM KUTUSUNDAKİ MESAJ DİKKAT ÇEKTİ

Ülkede en çok can alan kartel olarak bilinen Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin üyeleri, bir kamyona kutular ve naylon poşetlerle doldurmalarının ve daha sonra bunları dağıtmalarının videosunu çekerek paylaştı. Yardım kutularında yer alan "Dostlarınızdan Kovid-19'la mücadele desteği" yazılı etiketlerin yapıştırılmış olması ise dikkat çekti.


MEKSİKA’DA SON DURUM

Meksika’da 406 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 5 bin 399 kişide de virüsün tespit edildiği açıklandı. Ülkede halk, hükümetin yardımlarda yetersiz kaldığından şikayet ediyor.

Diğer Haberler

  1. Suriye yeni para birimini piyasaya sürüyor
  2. Çin, 17’nci grup alçak Dünya yörüngesi uydularını uzaya gönderdi
  3. Kazakistan'da düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporu yayımlandı
  4. Netanyahu: İsrail, bağımsız silah sanayisi geliştirmek için 110 milyar dolar harcayacak
  5. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Witkoff ve Kushner ile telefonda görüştü
  6. İsrail'den Lübnan'a İHA saldırısı: 3 ölü
  7. Trump: Nijerya'nın kuzeybatısında DEAŞ hedeflerine yönelik saldırı düzenlendi
  8. Papa’dan Noel mesajında 'dünya barışı' çağrısı
  9. Kremlin’den ‘barış planı’ açıklaması
  10. Polonya’nın Paris Büyükelçisi sahte diploma soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırıldı

© Copyright 2025

DHA