Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum: ABD'nin gümrük vergileri otomobil sektörünün entegrasyonuna zarar veriyor

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yüzde 25'lik gümrük vergisinin iki ülkenin otomobil sektörlerinin entegrasyonunu olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

ABONE OL
MEKSİKA, (DHA)

Sheinbaum dün düzenlediği basın toplantısında, "Geçtiğimiz yıl Meksika'dan ABD'ye yaklaşık 2,5 milyon araç ihraç edildi. Bu, uzun yıllardır devam eden bir entegrasyon" dedi. ABD'nin uyguladığı tek taraflı önlemi kabul etmediklerini söyleyen Sheinbaum, gümrük vergilerinin bu entegrasyonu ve iki ülke ekonomisini etkileyeceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak ABD ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Sheinbaum, "Meksika ve ABD'deki istihdamı korumak amacıyla Meksika ile ABD arasındaki araç üretimine yönelik bu ticari entegrasyonunun etkilenmemesi için yollar arıyoruz" dedi.

Sheinbaum, yeni gümrük vergilerinin yürürlüğe girmesinin beklendiği önümüzdeki hafta 'kapsamlı bir karşılık' vereceklerini belirtti.

Diğer Haberler

  1. İran: Hürmüz Boğazı’nda büyük bir LPG gemisi vuruldu
  2. Pezeşkiyan: Çevre siyasi anlaşmazlıklara kurban edilmemeli
  3. Zelenskiy: Rusya'daki Uhta Petrol Rafinerisi'ne saldırı düzenledik
  4. El Nino şimdiye kadar kaydedilen en sıcak seviyesine ulaştı
  5. Girne'deki gemi kazasında 3 kişinin daha kimliği belirlendi
  6. Kenya'da Ebola salgını nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti
  7. Rusya: Askeri malzeme taşıyan kuru yük gemisini vurduk
  8. Trump, 'süper zeka' yerine 'yapay zeka' terimini kullananları düşman ilan etti
  9. 2026 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
  10. COP31 Başkanı Kurum, Fiji’deki Pre-COP toplantılarında konuştu

© Copyright 2026

DHA