Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Merz: Ukrayna için Rus varlıklarını kullanmalıyız

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Ukrayna’ya destek için dondurulan Rus varlıklarının kullanmaları gerektiği söyledi.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA) -

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi öncesinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Toplantının gündemindeki en kritik iki maddeden birinin Ukrayna'ya sağlanacak destek olduğuna dikkat çeken Merz, “Bunun için dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılmasını istiyorum. Bundan daha iyi bir seçenek göremiyorum” ifadelerini kullandı.

Merz, bu hususta bir nihai karara varılabileceği yönünde izlenimi olduğunu dile getirerek, AB üyesi ülkelerin ve bilhassa Belçika hükümetinin sahip olduğu tereddütleri anlayışla karşıladığını vurguladı.

Buna rağmen, söz konusu tereddütleri ortaklaşa aşmayı ve AB'nin Rusya'ya karşı güç ve kararlılık mesajı verecek bir rotaya girmesini umduğunu belirten Merz, “Bunun ne kadar gerekli olduğu son saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tepkilerinden de anlaşılıyor” diye konuştu.

Bir gazetecinin dondurulmuş Rus fonlarıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Merz, “Benim açımdan bu gerçekten tek seçenek. Esasen Ukrayna için Avrupa borçlarını mı yoksa Rus varlıklarını mı kullanacağımız konusunda bir seçimle karşı karşıyayız. Burada benim görüşüm nettir, Rus varlıklarını kullanmalıyız” yorumunu yaptı.

Diğer Haberler

  1. Trump: Kasımdaki ara seçimlerden sonra İran ile savaş bitmiş olacak
  2. Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail saldırıları ile Suriye'yi istikrarsızlaştırmak istiyor
  3. Araştırma: Göz çevresindeki sarı lekeler kalp krizi ve felç habercisi olabilir
  4. KKTC Başbakanı Üstel: Yeni gemi yarın çalışmalarına başlıyor
  5. Araştırma: Su, 3 milyar yıl önce de yanardağları tetikliyordu
  6. Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü
  7. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de
  8. Kremlin: Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki müzakereler ekimde başlayabilir
  9. NASA'nın Chandra teleskobu evrende yeni bir gök cismi türü keşfetti
  10. Zelenskiy: Rusya son bir haftada 2 bin 100 İHA ve 78 füze ile saldırdı

© Copyright 2026

DHA