Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Michelle Obama: ABD kadın bir başkana hazır değil

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, ABD'nin kadın bir başkana hazır olmadığını belirtti.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, New York'un Brooklyn bölgesinde düzenlenen bir programda oyuncu Tracee Ellis Ross'un sorularını yanıtladı. Obama, Ross'un, “ABD’de bir kadın başkan için ortam hazır mı?” sorusuna, eski ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Kasım 2024'teki başkanlık seçimlerine aday olmasını anımsatarak, “Önceki seçimde gördüğümüz üzere hazır değiliz” yanıtını verdi.

Michelle Obama, “Bu nedenle 'Başkanlık seçimleri konusunda bana bakmayın bile' diyorum çünkü hepiniz yalan söylüyorsunuz. Bir kadına hazır değilsiniz” dedi.

Obama, bir kadının ABD Başkanı olması için ‘görüşlerin değişmesi gerektiğini ve birçok erkeğin bir kadın tarafından yönetilebileceğini düşünmediğini’ söyledi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  2. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  6. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  7. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  8. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti

© Copyright 2026

DHA