Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Microsoft’un 68.7 milyar dolarlık anlaşması geçici olarak durduruldu

ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) başvurusu üzerine Microsoft’un 68.7 milyar dolar değerindeki Activision Blizzard adlı oyun şirketini devralması, mahkeme tarafından geçici olarak askıya alındı. FTC, birleşmenin gerçekleşmesi halinde Microsoft’un rakiplerine karşı büyük bir üstünlük sağlayacağını belirtti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA)

Microsoft, geçen yıl 68.7 milyar dolarlık bir bütçeyle Call of Duty, Diablo ve World of Warcraft gibi ünlü oyunların üreticisi Activision Blizzard’ı devralma sürecini başlatmış ve anlaşma dijital oyun sektörünün en büyük anlaşması olarak gündemde yer almıştı. Ancak ABD Federal Ticaret Komisyonu, geçen yıl itibariyle anlaşmaya çeşitli zamanlarda itiraz edip anlaşmanın gerçekleşmesi halinde sektördeki rekabeti büyük ölçüde azaltacağı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.


ANTİ TRÖST YASASI GEREĞİNCE MAHKEMEYE BAŞVURULDU

FTC, anti tröst yasası gereğince Microsoft’un oyun şirketini devralması halinde sahip olduğu Xbox oyun konsolunun, Activision Blizzard’ın ürettiği önemli oyunlara ‘ayrıcalıklı’ erişim sağlayacağını ve bu durumun rekabeti azaltarak Microsoft’un rakiplerine karşı dikkate değer bir üstünlük sağlayacağını vurguladı. Mahkeme yargıcı dün, FTC’nin talebini kabul ederek devir anlaşmasını askıya aldı. Devir işleminin gerçekleşmesi halinde Microsoft, Tencent ve Sony'nin ardından gelir bakımından dünyanın üçüncü büyük oyun şirketi olacak.

 

Diğer Haberler

  1. Bangkok'ta sel: Binlerce kişi tahliye edildi
  2. Arakçi: Hürmüz Boğazı'nın açılması için sunduğumuz şartlara kesin yanıt gelmedi
  3. İki dev panda Çin’den ABD’ye yola çıktı
  4. Rusya: Ukrayna'daki lojistik ve askeri altyapı unsurlarını İHA'larla vurduk
  5. Çin: Şi’nin ABD ziyareti ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açtı
  6. Güney Afrika’da silahlı saldırı: 17 ölü, 15 yaralı
  7. Kanada’da helikopter düştü: 4 ölü
  8. ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife mutabakatı
  9. Irak'a ABD'den yeni dolar sevkiyatı yapılacak
  10. Bakan Fidan, ABD’nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Waltz’ı kabul etti

© Copyright 2026

DHA