Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mozambik’te mahkumlar isyan etti

Mozambik'te bir cezaevinde çıkan isyanda bin 534 mahkumun firar ettiği, en az 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

ABONE OL
MOZAMBİK, (DHA) -

Mozambik'te Kurtuluş Cephesi'nin (FRELIMO) adayı Daniel Chapo'nun kazandığı devlet başkanlığı seçiminin ardından başkent Maputo'daki protestolar sırasında bir cezaevinde isyan çıktı. Polis Amiri Bernardino Rafael, isyanı cezaevi dışındaki hükümet karşıtı protestoların tetiklediğini açıkladı.

 

Bin 534 mahkumun kaçtığını ve cezaevi dışında muhafızlarla çıkan çatışmalarda 33 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Rafael, 15 kişinin de yaralandığını kaydetti. 150 mahkumun yakalandığı aktaran Rafael, iki cezaevinde daha firar girişimleri olduğunu vurgulayarak, “Mozambikliler ve güvenlik güçleri olarak endişeliyiz. Önümüzdeki 48 saat içinde suç oranında artış bekliyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Astana Alem AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
  2. Cemil Çiçek’ten KKTC'ye ziyaret
  3. ABD'deki İsrail-Lübnan 3’üncü tur görüşmeleri başladı
  4. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  5. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar dolara yaklaştı
  7. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  9. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  10. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı

© Copyright 2026

DHA