Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NASA'dan uzayda ilk tıbbi tahliye

NASA'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan bir astronotun tıbbi bakıma ihtiyaç duyması üzerine ilk kez ‘tıbbi tahliye’ operasyonu başlattığı blidirildi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan bir astronotun tıbbi bakıma ihtiyaç duyması üzerine, 65 yıllık insanlı uzay uçuşu tarihinde bir ilke imza atarak ‘tıbbi tahliye’ operasyonu başlattı. ‘Crew-11’ ekibini taşıyan SpaceX kapsülü dün istasyondan ayrıldı. ABD, Rusya ve Japonya'dan dört astronotu taşıyan Dragon Endeavour kapsülünün, perşembe günü San Diego yakınlarında Büyük Okyanus'a inmesi bekleniyor.

NASA yetkilileri, tıbbi bakıma ihtiyaç duyan astronotun kimliğini ve yaşadığı sağlık sorununu hasta gizliliği gerekçesiyle açıklamadı. Ağustos ayında istasyona fırlatılan Zena Cardman, Mike Fincke, Kimiya Yui ve Oleg Platonov'un görevlerinin şubat sonuna kadar sürmesi planlanıyordu. Bu tahliye ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir Amerikalı ve iki Rus olmak üzere üç kişi kaldı.

Diğer Haberler

  1. İran'dan bazı ülkelere uçak seferleri yeniden başladı
  2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Katar'da
  3. Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile bir araya geldi
  4. İsrail, Lübnan'a hava saldırıları başlattı
  5. Zelenskiy: Rusya bir haftada 60 füze ile saldırı düzenledi
  6. Çin, Mars keşif aracı ‘Tianwen-3’ü 2028'de uzaya gönderecek
  7. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti
  8. Netanyahu'nun duruşması ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edildi
  9. Trump: İran savaşında galip geleceğimizi düşünüyorum
  10. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 521'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA