Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NASA'nın ‘Artemis Programı’ için planlanan tarihler ertelendi

NASA, Artemis Programı kapsamındaki Ay'a dönüş tarihlerini uzay kapsülündeki sorunlar nedeniyle erteledi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Başkanı Bill Nelson, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamada bulundu. Nelson, Artemis Programı kapsamında yapılacak, 1972'den bu yana ilk mürettebatlı Ay misyonu olan Artemis II'nin Eylül 2025'te gerçekleşmesi planlanan tarihinin Nisan 2026 sonrasına, 2026'da Ay'a inişi planlanan Artemis III misyonunun ise 2027'ye ertelendiğini duyurdu.

Nelson, gecikmelerin, 2022'deki Artemis I test uçuşu sırasında mürettebatsız fırlatılan Orion kapsülünün Dünya'ya dönüşünde ısı kalkanında oluşan sorunlarla ilgili olduğunu belirterek, “Orion kapsülünün astronotlarımızı güvenli bir şekilde uzayın derinliklerine götürmeye ve Dünya'ya geri getirmeye hazır olduğundan emin olmak için bizim, endüstrimizin ve uluslararası ortaklarımızın bu zamana ihtiyacı var” dedi.

NASA'nın, astronotların Ay'a dönüş hedefini gerçekleştirirken karşılaşabilecekleri riskleri anlamak için kapsamlı testler yaptığını aktaran Bill Nelson, bu testlerin ısı kalkanı sorunlarının temel nedenini belirleyeceğini kaydetti.

 

Diğer Haberler

  1. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti
  4. BRICS Dışişleri Bakanları Hindistan’da bir araya geldi
  5. Rubio: ABD'nin çıkarlarıyla Çin'in çıkarlarının çatışacağı durumlar olabilir
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi
  7. Şi ve Trump, Cennet Tapınağı’nı ziyaret etti
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da resmi törenle karşılandı
  9. Ukrayna: Rusya, 56 füze ve 675 SİHA ile saldırı düzenledi
  10. Hindistan ve Rusya dışişleri bakanları, BRICS toplantısı öncesi görüştü

© Copyright 2026

DHA