Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NASA'nın Crew-10 ekibi dünyaya döndü

NASA ile SpaceX iş birliğiyle düzenlenen Crew-10 misyonu kapsamında mart ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen 3 astronot ve 1 kozmonot, yaklaşık 5 ay süren görevlerini tamamlayarak Dünya'ya döndü.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Crew-10 ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğunu sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınladı. NASA'dan misyon komutanı Anne McClain ile misyon pilotu Nichole Ayers, Japonya Uzay Araştırma Ajansı’ndan (JAXA) Takuya Onişi ve Rusya Federal Uzay Ajansı’ndan (Roscosmos) kozmonot Kirill Peskov'u taşıyan uzay aracı, yaklaşık 18 saatlik yolculuğun ardından Güney California açıklarına indi.

 

Crew-10 mürettebatı, Boeing'in 'Starliner' uzay aracının başarısız test uçuşu sonrası Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mahsur kalan iki astronotun yerine geçmek üzere mart ayında uzaya gönderildi. Ekip, ISS'deki 5 aylık görevi boyunca, uzay ortamının insan üzerindeki zihinsel ve fiziksel etkileri, beyinden kalbe kan akışı ile gelecekte Ay görevlerinde kullanılacak navigasyon teknikleri ve çeşitli bilimsel araştırmalar üzerinde çalıştı.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. İran: Bölgedeki üslerinde askerlerini koruyamayan ABD, onları topraklarımızda nasıl koruyabilir?
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş Merkez Camii’ni ziyaret etti
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Romanya Cumhurbaşkanı Dan tarafından kabul edildi
  4. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İran'a istihbarat değil askeri ürün veriyoruz
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret etti
  6. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1116'ya yükseldi
  7. Maduro, New York'ta ikinci kez hakim karşısına çıkarıldı
  8. İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir: Personel krizine çözüm bulmazsak ordu çökecek
  9. İran’da ABD-İsrail saldırılarında can kaybı 1937'ye yükseldi
  10. İran, ABD'nin teklifine yanıtını iletti

© Copyright 2026

DHA