Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Brüksel'de başladı

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Ukrayna'ya desteği ve Orta Doğu'daki gelişmeleri görüşmek için Brüksel'de toplandı.

ABONE OL
BRÜKSEL, (DHA) -

İki gün sürecek toplantının ilk gününde Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın katılımıyla yapılacak ilk oturumunda Orta Doğu'daki kriz ve NATO ile Ürdün arasındaki iş birliği konuları ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katılacağı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı üç oturum olarak yapılacak. Bakan Fidan'ın toplantıda Suriye'deki terör unsurlarının yol açtığı istikrarsızlığı vurgulaması ve Türkiye'nin, Suriye’de yaşanan gelişmelere ülkenin toprak bütünlüğü ve birliğinin muhafazasıyla terörle mücadele perspektifinden baktığını ifade etmesi bekleniyor. Fidan'ın ayrıca İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla Gazze'de yaşanan insani drama dikkati çekeceği belirtiliyor.

Toplantı, Genel Sekreterlik görevini 1 Ekim'de devralan Mark Rutte’nin katılımıyla düzenlenen ilk Dışişleri Bakanları Toplantısı olacak.

Diğer Haberler

  1. Trump: NATO bizim yanımızda değilse, biz neden onların yanında olalım ki?
  2. Arakçi: İran, İsrail'in işlediği suçların bedelini ağır bir şekilde ödetecek
  3. Trump: İran'la müzakereler sürüyor
  4. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1142'ye yükseldi
  5. İran: Bölgedeki üslerinde askerlerini koruyamayan ABD, onları topraklarımızda nasıl koruyabilir?
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş Merkez Camii’ni ziyaret etti
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Romanya Cumhurbaşkanı Dan tarafından kabul edildi
  8. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İran'a istihbarat değil askeri ürün veriyoruz
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret etti
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1116'ya yükseldi

© Copyright 2026

DHA