Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO Genel Sekreteri Rutte'den Rusya uyarısı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, "Ukrayna'da bir barış anlaşması olsa bile Rusya, Avrupa için bir tehdit olmaya devam edecek” dedi.

ABONE OL
İSPANYA, (DHA) -

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İspanya basınına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmaya devam ettiğini belirtti. Rutte, “Bir Rus devlet başkanı, tarihi yeniden yazma yanılgısı uğruna bir milyon insanını feda etmeye razıysa hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle savunmamıza çok daha fazla para harcamalıyız. Bir barış planı, Rusya'nın Avrupa için uzun vadeli bir tehdit olduğu değerlendirmesini değiştirmez. Ukrayna'da bir barış anlaşması olsa bile Rusya, Avrupa için bir tehdit olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın barış sürecine katkılarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Rutte, “O, Gazze de dahil olmak üzere çatışmaları aktif olarak çözüyor. Avrupalı liderlerle 100'den fazla görüşme yaptık, ancak nihayetinde Gazze'de, Katar, İsrail ve Filistinlilerle yaşanan çıkmazı çözen ABD Başkanı oldu. Başkan Trump'ın liderliğinden gerçekten memnunum. Onu tamamen destekliyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İran Sağlık Bakanlığı: ABD'nin hava saldırılarında 50 kişi hayatını kaybetti, 500'ü aşkın yaralı var
  2. Kuveyt: İran saldırılarında tesisler hasar gördü, itfaiye ve petrol işçileri yaralandı
  3. BAE'den İran'ın Bahreyn, Kuveyt ve Ürdün'e yönelik saldırılarına kınama
  4. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini aştı
  5. Rusya'da İHA saldırısı: 7 ölü, 24 yaralı
  6. CENTCOM'dan İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki 'petrol tankeri' iddiasına yalanlama
  7. İran Devrim Muhafızları: Kuveyt'teki ABD üslerini vurduk
  8. CENTCOM: İran'a yönelik son saldırı dalgası tamamlandı
  9. Ticaret Bakanı Bolat, AB Komisyonu Üyesi Kos ile bir araya geldi
  10. Bakan Bolat, Belçika Diyanet Vakfı'nı ziyaret etti

© Copyright 2026

DHA