Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO Savunma Bakanları, Brüksel'de toplandı

NATO üyesi 32 ülkenin savunma bakanlarının katılımıyla NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın Brüksel'de başladığı bildirildi.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA) -

NATO üyesi 32 ülkenin savunma bakanlarının katılımıyla bölgesel güvenlik konularının ele alındığı NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Brüksel'de başladı. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ağırlıklı olarak ittifakın savunma ve caydırıcılığını güçlendirme konularının ele alınacağını belirtti.

Doğu kanadında güvenliği artıran ‘Eastern Sentry’ (Doğu Gözcüsü) girişimini de değerlendireceklerini söyleyen Rutte, "Aynı zamanda dronlar nedeniyle ortaya çıkan yeni denemelerle mücadele etmek için yeni bir girişim açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler katılıyor. Güler'in toplantılar kapsamında çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İstihbarat Bakanı İsmail Hatib öldürüldü
  2. İran'dan Körfez ülkelerine acil tahliye çağrısı
  3. Trump'tan Hürmüz Boğazı açıklaması
  4. İsrail saldırısında hayatını kaybeden Laricani için cenaze töreni düzenlendi
  5. İsrail: İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib öldürüldü
  6. ABD'de hava kuvvetleri üssünde silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
  7. Kenya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 71'e yükseldi
  8. İran'daki nükleer santrale füze isabet etti
  9. Macron: Hürmüz Boğazı operasyonlarına katılmayacağız
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 912'ye yükseldi

© Copyright 2026

DHA