Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO’nun bir sonraki zirvesi Litvanya’da yapılacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bir sonraki liderler zirvesinin Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA)

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, zirvenin 11-12 Temmuz 2023’te yapılacağını ifade ederek, “NATO Devlet ve Hükümet Başkanlarının bir sonraki toplantısının 11-12 Temmuz 2023'te Vilnius'ta gerçekleşeceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, ittifakın Soğuk Savaş’ın ardından en karmaşık ve öngörülemez güvenlik ortamıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Soğuk Savaş'tan bu yana en karmaşık ve öngörülemeyen güvenlik ortamıyla karşı karşıyayız. Vilnius'taki toplantı, Müttefik Devlet ve Hükümet Başkanları için caydırıcılığımızı, savunmamızı güçlendirmek ve savunma harcamalarındaki önemli artışları gözden geçirmek; ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmek için daha fazla adım üzerinde anlaşmaları için bir fırsat olacak. Artan stratejik rekabet çağında, NATO'da Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağ, bir milyar yurttaşımızın güvenliği için gerekli olmaya devam ediyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Kosova Sanayi, Girişimcilik, Ticaret ve İnovasyon Bakanı Kusari Lila ile görüştü
  2. İran, Umman Denizi'nde bir konteyner gemisini hedef aldı
  3. İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu bir savaş eylemidir
  4. Trump: İran finansal olarak çöküyor, Hürmüz Boğazı'nda günde 500 milyon dolar kaybediyorlar
  5. Pakistan Başbakanı Şerif'ten Trump'a 'ateşkes' teşekkürü: Kalıcı bir barış anlaşması umuyoruz
  6. Trump: İran'la ateşkesi uzattık
  7. Bakan Kurum, Almanya’da Petersberg İklim Diyaloğu Açılış Toplantısı’na katıldı
  8. Trump'tan İran'a müzakere mesajı: Anlaşma sağlanamazsa bombardımanlar devam eder
  9. Trump: İran ateşkesi defalarca ihlal etti
  10. ABD-İran savaşında yaralanan Amerikan askeri sayısı 415’e ulaştı

© Copyright 2026

DHA