Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO’nun bir sonraki zirvesi Litvanya’da yapılacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bir sonraki liderler zirvesinin Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA)

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, zirvenin 11-12 Temmuz 2023’te yapılacağını ifade ederek, “NATO Devlet ve Hükümet Başkanlarının bir sonraki toplantısının 11-12 Temmuz 2023'te Vilnius'ta gerçekleşeceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, ittifakın Soğuk Savaş’ın ardından en karmaşık ve öngörülemez güvenlik ortamıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Soğuk Savaş'tan bu yana en karmaşık ve öngörülemeyen güvenlik ortamıyla karşı karşıyayız. Vilnius'taki toplantı, Müttefik Devlet ve Hükümet Başkanları için caydırıcılığımızı, savunmamızı güçlendirmek ve savunma harcamalarındaki önemli artışları gözden geçirmek; ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmek için daha fazla adım üzerinde anlaşmaları için bir fırsat olacak. Artan stratejik rekabet çağında, NATO'da Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağ, bir milyar yurttaşımızın güvenliği için gerekli olmaya devam ediyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA