Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nepal'deki selde can kaybı 538'e yükseldi

Nepalin kuzeyindeki sınır bölgesinde meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 538'e yükseldiği bildirildi.

ABONE OL
NEPAL, (DHA) -

Nepal Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, önceki gün Rasuwa bölgesinde Bhotekoshi Nehri boyunca etkili olan ve Trishuli nehir sistemine ulaşarak yıkıma yol açan selde yaşamını yitirenlerin sayısının 538'e ulaştığı belirtildi. Yetkililer, aralarında 517'si yabancı uyruklu olmak üzere 977 kişinin hala kayıp olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Sel sularının sürüklendiği alanların genişlemesi nedeniyle Nuwakot, Dhading, Gorkha, Tanahun, Chitwan ve Nawalparasi gibi alt kesimlerde geniş çaplı arama operasyonları yürütülüyor. 186 cansız bedenin çıkarıldığı Chitwan başta olmak üzere birçok bölgede hastane morglarının kapasitesinin dolduğu, Bharatpur ve Kawasoti'de bir binanın geçici morg merkezlerine dönüştürüldüğü bildirildi. Kimliği belirlenemeyen kişilerin cansız bedenlerinin ise prosedürler doğrultusunda kayıt altına alınarak defnedilmeye başlandığı ifade edildi.

Öte yandan, Çin sınırındaki Chhochen Khola ve Purepu Tsangpo nehirlerinin birleşim noktasında oluşan büyük set gölünün su tutması ve taşkın riskine karşı yetkililer bölgede alarm durumunu sürdürüyor. Nehir yatağı çevresinde yaşayan halk tahliye edilirken, Hindistan ve ABD'nin bölgeye insani yardım sevk ettiği belirtildi.

Diğer Haberler

  1. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Toplantıya sonuç odaklı bir görüşme gerçekleştirmek amacıyla gidiyoruz
  2. Pakistan’da tren kazası: 5 ölü
  3. ABD'de lunaparkta kaza: 1 ölü
  4. Güney Kore'de bıçaklı saldırı: 8 yaralı
  5. Trump: Çin ve Rusya'nın İran'a yardım ettiklerini düşünmüyorum
  6. AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Üye ülkeler UCM'yi koruma konusunda kararlı
  7. 2’nci AB-İngiltere Zirvesi 20 Kasım'da yapılacak
  8. Almanya Başbakanı Merz: Avrupa yaptırımlara bağlı kalacak
  9. Suudi Arabistan: Husiler tarafından fırlatılan balistik füze engellendi
  10. UKMTO: Hürmüz Boğazı’nda 4 ticari gemiye saldırı düzenlendi

© Copyright 2026

DHA