Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Netanyahu ile Trump telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak Washington'da 2 İsrailli diplomatın silahlı saldırıda öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği bildirildi.

ABONE OL
İSRAİL, (DHA)

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Trump’ın, Washington'da İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan diplomatlar Yaron Lischinsky ve Sarah Milgrim'in öldürülmesi nedeniyle derin üzüntülerini ifade ettiği kaydedildi. Netanyahu’nun da Trump'a ve yönetimine, ABD'deki antisemitizmle mücadele çabaları için teşekkür ettiği bildirildi.

Görüşmede Netanyahu ve Trump’ın Gazze'deki savaşı da ele aldığı vurgulanarak, Trump’ın, Netanyahu'ya rehinelerin serbest bırakılması, Hamas'ın ortadan kaldırılması ve ‘Trump Planı’ olarak bilinen planda ilerlenmesi için belirlediği hedeflere destek verdiği aktarıldı.

Netanyahu ve Trump'ın, İran'ın nükleer silah edinmemesini sağlama ihtiyacı konusunda hemfikir olduğu da açıklamada ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. İsveç'te liseye kılıçlı saldırı: Çok sayıda yaralı var
  2. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Güçlü konumdayken savaşı bitirmeliyiz
  3. Endonezya'daki 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 83'e yükseldi
  4. ABD'den Katar'a 4,5 milyar dolarlık yakıt ikmali uçağı satışına onay
  5. Batılı 7 ülkeden İsrail'in 'E1 projesi' kararına ortak tepki: İki devletli çözüme darbe
  6. İran'dan ABD'ye yeni yaptırım yanıtı: Ekonomik terörizm ve insanlığa karşı suç
  7. ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran'a karşı en etkili aracımız ekonomik baskı
  8. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
  9. İran Devrim Muhafızları'ndan 'yeni savaş' uyarısı: Daha yıkıcı silahlar kullanacağız
  10. Kiev'e Rusya'dan balistik füze saldırısı: 15 ölü, 33 yaralı

© Copyright 2026

DHA