Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Netanyahu: İran’ın füze üretim kapasitelerini yok etmek için harekete geçtik

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın 20 bin füze üretim kapasitesi kurmasına izin veremeyeceklerini söyleyerek, “Bu yüzden üretim kapasitelerini yok etmek için harekete geçtik” dedi.

ABONE OL
İSRAİL, (DHA) -

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakanlık Ofisi’nin yayımladığı video mesajında, İsraillilere ordunun talimatlarına uyma çağrısında bulundu. İran’ın İsrail’i yok etmek için iki tehdide sahip olduğunu savunan Netanyahu, bunların nükleer silahlar ve füzeler olduğunu belirtti. Netanyahu, İran’ın nükleer silah üretimine çok yaklaştığını öne sürerek, İsrail’in saldırılarının bu konuda başarısız olduğu iddialarına karşı, “Natanz’ı imha ettik. Zenginleştirme tesisine ağır bir darbe vurduk ve gerekirse daha fazlasını yapacağız” dedi.

İran’ın tesislerini ve nükleer bilim insanlarını hedef aldıklarını belirten Netanyahu, bu adımların İran’ı uranyum zenginleştirme sürecinde geriye götüreceğini söyledi. İkinci tehdit olarak gördüğü İran füzelerinin zararının önceki gece ortaya çıktığını ifade eden Netanyahu, İran’ın füzelerini ve üretim kapasitesini ortadan kaldırmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

Netanyahu, “İran’ın 20 bin füze üretim kapasitesi kurmasına izin veremeyiz, bu yüzden üretim kapasitelerini yok etmek için harekete geçtik ve İsrail ordusu şu anda bunu gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Netanyahu, “Tahran’a giden yolu açtık. Çok yakında İsrail jetleri Tahran semalarında uçacak. İran rejimine ait her hedef vurulacak” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA