Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Norveç, Rus Elçiliğindeki 15 görevliyi istenmeyen kişi ilan etti

Norveç Dışişleri Bakanlığı bugün Rusya’nın Oslo Büyükelçiliği’nde görevli 15 kişiyi ‘istenmeyen kişi’ ilan etti. Bakanlık açıklamasında bu kişilerin istihbarat faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

ABONE OL
NORVEÇ, (DHA)

Norveç Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Hükümet, halihazırda Norveç'te diplomatik kisve altında çalışan 15 Rus istihbarat görevlisini istenmeyen kişi ilan etmeye karar verdi. İlgili memurlar kısa süre içinde Norveç'i terk etmelidir. Norveç'e gelmek isteyen istihbarat görevlilerine vize verilmeyecek” denildi.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ise “Rusya halihazırda Norveç için en büyük istihbarat tehdidini oluşturuyor. Bunu çok ciddiye alıyoruz ve şu anda ülkemizdeki Rus istihbarat faaliyetlerine karşı önlemler uyguluyoruz. Rus istihbarat görevlilerinin Norveç'te diplomatik kisve altında faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakanlık açıklamasında bahsi geçen kişilerin bir süre izlendiğini belirterek bugünkü kararın Nisan 2022'de alınan üç Rus istihbarat görevlisinin Norveç'ten sınır dışı edilmesi kararına dayandığını vurguladı.

Diğer Haberler

  1. İngiltere yerel seçimler için sandık başında
  2. Moskova'da güvenlik gerekçesiyle 9 Mayıs'ta mobil internet kesilecek
  3. İran’dan 'ABD ile anlaşma yakın' iddialarına yalanlama
  4. Vietnam'da yabani mantar zehirlenmesi: 1 ölü, 5 kişi hastanede
  5. Hindistan'da tekne alabora oldu: 3 ölü, 3 kayıp
  6. İran: Hürmüz Boğazı ve bölge sularındaki gemilerin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız
  7. Güney Afrika'da dev timsahın midesinden terlik ve insan kalıntıları çıktı
  8. Polonya’dan Trump’a çağrı: ABD askerlerini kabul etmeye hazırız
  9. İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı düzenledi
  10. Küba'dan ABD Dışişleri Bakanı Rubio'nun açıklamalarına tepki

© Copyright 2026

DHA