Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından Taşkent’te kabul edildi.

ABONE OL
ÖZBEKİSTAN, (DHA)

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 150’nci Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Taşkent Kongre Merkezi’nde, PAB 150’nci Genel Kurulu marjında görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. 

Meclis Başkanı Kurtulmuş, görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'e nazik kabulleri için teşekkür ediyor; ziyaretimizin, Türkiye ile Özbekistan dostluğunu güçlendirmesini, aramızdaki iş birliğini ve kardeşliği her anlamda çok daha ileriye taşımasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in konuşma yaptığı, ‘Toplumsal Kalkınma ve Adalet için Parlamenter Eylem’ temasıyla düzenlenen Genel Kurul oturumuna katıldı.

Taşkent’te devam eden, 190 üye ülke, 15 gözlemci ülke ve 25'ten fazla uluslararası ve parlamentolar arası kuruluştan 2 bine yakın delegenin yer aldığı PAB Genel Kurulu sonrasında Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile meclis başkanları ve parlamento temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi.

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Kiev’in yüzde 60'ı elektriksiz
  2. Suriye ordusundan Süleyman Şah Türbesi açıklaması: Burası Türk toprağı olarak kalacak
  3. ABD Başkanı Trump, Davos'ta
  4. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, yarın Putin ile görüşecek
  5. Medvedev: Trump, Grönland'ı ilhak ederek tarihe geçmek istiyor
  6. AB: Uluslararası hukukun ihlal edilmesine sessiz kalamayız
  7. Güney Afrika'da sel: 37 ölü
  8. İspanya'da tren kazası: 1 ölü, 37 yaralı
  9. Eski Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı
  10. Eski Japonya Başbakanı Abe'nin katiline müebbet hapis cezası

© Copyright 2026

DHA