Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım gemimize Malta'da hava saldırısı düzenlendi

Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan gemisinin Malta’da saldırıya uğradığını açıkladı. Açıklamada, geminin batma tehlikesi olduğu bildirildi.

ABONE OL
MALTA, (DHA) –

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan gemisine Malta’da hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Koalisyon tarafından yapılan açıklamada, “Malta saatiyle 00:23'te gemimize bir dron saldırısı düzenlenmiştir. Geminin ön kısmı iki kez hedef alınmış, bunun sonucunda gemide yangın çıkmış ve gövdede bir yarık meydana gelmiştir. Gemi şu anda Malta yakınlarındaki uluslararası sularda bulunmaktadır. Sadece Güney Kıbrıs'ın bir gemi göndererek yanıt verdiği bir SOS imdat sinyali gönderildi. Ancak bu gemi ihtiyaç duyulan kritik elektrik desteğini sağlayamamaktadır. İnsansız hava aracıyla yapılan saldırının özellikle geminin jeneratörünü hedef aldığı anlaşılıyor ve gemi şu anda içindeki 30 uluslararası insan hakları aktivistiyle birlikte batma tehlikesiyle karşı karşıya” denildi.

Özgürlük Filosu gemisinde bulunan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, uluslararası yardım çağrısında bulundu. Songür, saldırı sonrası çıkan yangının söndürüldüğünü belirterek, gemi içindeki hasarın görüntülerini paylaştı. Songür açıklamasında, “İsrail geminin internet ve uydu sistemlerine karartma yapmaya çalışıyor, Şu an hala Vicdan Gemisindeyiz, yangını kontrol altına alabildik fakat ağır hasar almış durumdayız” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu
  3. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti
  5. MSB: BALTOPS-2026 Tatbikatı'na hazırız
  6. ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız
  8. Çin Devlet Başkanı Şi, Kuzey Kore'yi ziyaret edecek
  9. Trump: İran lideri Hamaney ile görüşmeye açığım
  10. Zelenskiy'den Putin'e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

© Copyright 2026

DHA