Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pakistan ile Afganistan arasındaki müzakereler askıya alındı

Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asif, ülkesi ile Afganistan arasındaki müzakerelerin askıya alındığını duyurdu.

ABONE OL
PAKİSTAN, (DHA) -

 

Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asif, Afganistan’la yaşanan sınır geriliminin ardından İstanbul’da yürütülen barış görüşmelerinden sonuç alınamadığını ve müzakerelerin askıya alındığını duyurdu. Asif, Pakistan ve Afganistan delegasyonları arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 3'üncü tur müzakerelerin tamamen çıkmaza girdiğini ve sürecin belirsiz bir noktaya ulaştığını belirtti.

Gerilimi azaltma çabalarından dolayı Türkiye ve Katar’a teşekkür eden Asif, “Her iki ülke de pozisyonumuzu destekliyor. Afgan heyeti bile sözlü olarak bizimle aynı görüşteydi fakat resmi bir anlaşmaya imzalamaya yanaşmadılar” değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan’ın resmi ve yazılı bir anlaşmayı kabul edeceğini vurgulayan Asif, “Sözlü taahhüdün kabul edilmesini talep ettiler ama bu, uluslararası diplomaside geçerli bir yöntem değil” ifadelerini kullandı.

Pakistan’ın duruşunun kesin ve değişmez olduğunu, tek isteklerinin Afgan topraklarının Pakistan’a yönelik terör eylemlerinde kullanılmaması olduğunu belirten Asif, ayrıca herhangi bir provokasyona anında misilleme yapacaklarını ancak saldırı olmazsa ateşkesin devam edeceğini sözlerine ekledi.



Diğer Haberler

  1. Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı teklifini reddetti
  2. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya her geçen gün gerilimi tırmandırıyor
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde küçük yolcu uçağı düştü: 2'si korgeneral 17 ölü
  4. Sağlık Bakanı Memişoğlu: Gazze'de insanların aşıya, temel bir ilaca dahi ulaşamadığı vahim tablolarla karşı karşıyayız
  5. İran'da yolcu otobüsü devrildi: 11 ölü, 24 yaralı
  6. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İslamabad Mutabakat Zaptı'na dönülmesinin önemini vurguluyoruz
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Şartlar karşılanırsa Hürmüz Boğazı 7 gün içinde yeniden açılabilir
  8. Bakan Fidan, New York'ta diplomatik temaslarda bulundu
  9. Trump: Şi ile görüşmemiz dostluk, güç ve başarı doluydu
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye 'Doğu mu Batı mı' tercihi dayatılmasını doğru bulmuyoruz

© Copyright 2026

DHA