Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Papa 14’üncü Leo Lübnan ziyaretini tamamladı

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo, başkent Beyrut'taki programını tamamlayarak Lübnan'dan ayrıldı.

ABONE OL
LÜBNAN, (DHA) -

 

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa 14’üncü Leo, Lübnan’ın başkenti Beyrut'taki 3 günlük resmi gezisini tamamladı. İtalya'nın başkenti Roma'ya gitmek üzere Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na geçen Papa’ya, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Nevvaf Selam eşlik etti.

Papa havalimanında yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı'ndaki patlama alanına yaptığı ziyaretin kendisini derinden etkilediğini belirterek, 4 Ağustos 2020'de medyana gelen faciada hayatını kaybedenler için dua ettiğini söyledi. Lübnan’ın güneyinde ‘gerilim ve istikrasızlık’ yaşandığını kaydeden Papa, “Silahlı mücadelenin artık hiçbir fayda sağlamadığını kabul etmeliyiz. Silahlar öldürür, oysa müzakere, ara buluculuk ve diyalog yapıcıdır. Barışı yalnızca bir amaç olarak değil, aynı zamanda bir yol olarak seçelim” dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  2. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  6. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  7. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  8. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti

© Copyright 2026

DHA