Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Papa’dan Ukrayna için ateşkes çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo, Ukrayna'da acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
İTALYAİTALYA, (DHA)

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını gerçekleştirdi. Duanın ardından konuşma yapan Papa, Ukrayna'daki savaşın ölüm ve yıkıma yol açmaya devam ettiğini söyledi. Ukrayna'daki duruma hiç kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Papa, “Israrla yinelemek isterim ki, acilen ateşkes ilan edilmesi ve diyalog konusunda ciddi bir çaba gösterilmesi çağrısında bulunuyorum. Artık sorumluların, silahların mantığından vazgeçip müzakere ve barış yolunu seçme zamanı gelmiştir. Uluslararası toplumun desteğiyle silahların sesi susmalı, kardeşlik ve adaletin sesi yükselmelidir" ifadelerini kullandı.

Papa 14’üncü Leo, ABD'nin Minnesota eyaletinde 27 Ağustos'ta bir okula düzenlenen silahlı saldırıya da değinerek, "Okulda tören sırasında meydana gelen trajik silahlı saldırının mağdurları için ettiğimiz dualar, dünyanın dört bir yanında her gün öldürülen ve yaralanan sayısız çocuğu da kapsamaktadır. Tanrı'ya, dünyamızı etkisi altına alan büyük ve küçük silah salgınını durdurması için dua edelim" diye konuştu.

Moritanya açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin alabora olması sonucu 69 kişinin yaşamını yitildiğini ve yaklaşık 100 kişinin hala kayıp olduğunu hatırlatan Papa, "Bu ölümcül trajedi dünyanın dört bir yanında her gün tekrarlanıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Washington'daki orman yangınlarında yaklaşık 60 bin kişi tahliye edildi
  2. Rusya, Ukrayna'ya ait askeri yük taşıyan 4 gemiyi vurduğunu açıkladı
  3. Pezeşkiyan: Mutabakat zaptı dış ilişkilerimizin ağırlık merkezi olacak
  4. İsrail Savunma Bakanı Katz: İran, İsrail'e saldırırsa yıkıcı bir darbe alacaktır
  5. Pakistan'da patlama: 14 ölü
  6. Fas'tan İspanya'ya geçmeye çalışırken hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısı 88'e yükseldi
  7. Arakçi: Umman ile Hürmüz Boğazı müzakerelerinde son aşamaya gelindi
  8. Trump, İran'la müzakerelerin bugün yeniden başlayacağını açıkladı
  9. Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri çarpıştı
  10. Washington’da orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildi

© Copyright 2026

DHA