Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Peskov: Ukrayna konusunda belirlenen hedeflerin tamamına ulaşmadık

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ukrayna konusunda belirlenen hedeflerin tamamına ulaşmadık” dedi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu. Rusya'nın Ukrayna konusunda belirlenen hedeflere ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruya Peskov, “En önemli hedefimiz, Ukrayna'nın doğusunda yaşayan ve ölüm tehlikesi altında bulunan insanların güvenliğini sağlamak. Ancak hedeflerin tamamına ulaşılamadı. Bu nedenle de özel askeri operasyon devam ediyor” yanıtını verdi.

Peskov, Ukrayna krizinin diplomatik çözümüne açık olduklarını söyleyerek, “Barışın sağlanması yönündeki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Rusya'nın çıkarları güvence altına alınacak. Bu konudaki pozisyonumuz net ve tutarlı. Şimdi her şey Kiev yönetiminin eylemlerine bağlı” ifadelerini kullandı.

Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR), İngiltere ile Fransa'nın Ukrayna'ya nükleer bomba vermeyi planladığı yönündeki iddiasına değinen Peskov, bunun Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması için tehlikeli olduğunu kaydetti. Peskov, “Bu, uluslararası hukukun norm ve ilkelerini açıkça ihlal ediyor. Bu bilgiyi devam eden müzakereler sürecinde dikkate alacağız. Bu, potansiyel olarak son derece tehlikeli bir bilgi” diye konuştu.

Peskov, Rusya, ABD ve Ukrayna arasında krizin çözümüne ilişkin bir sonraki müzakere turunun tarihi konusunda ise henüz mutabık kalınmadığını bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kurum, Almanya’da Petersberg İklim Diyaloğu Açılış Toplantısı’na katıldı
  2. Trump'tan İran'a müzakere mesajı: Anlaşma sağlanamazsa bombardımanlar devam eder
  3. Trump: İran ateşkesi defalarca ihlal etti
  4. ABD-İran savaşında yaralanan Amerikan askeri sayısı 415’e ulaştı
  5. İran: Tehditlerin gölgesinde müzakereyi kabul etmiyoruz
  6. Trump: İran müzakere etmezse hiç görülmemiş sorunlarla karşılaşacak
  7. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Taahhütlere sadık kalmak anlamlı bir diyaloğun temelidir
  8. Trump: İran ile imzalayacağımız anlaşma JCPOA'den çok daha iyi olacak
  9. NATO Genel Sekreteri Rutte, yarın Türkiye'ye gelecek
  10. Trump: İlerleme sağlanması halinde İranlı üst düzey liderlerle görüşmeye hazırım

© Copyright 2026

DHA